0

Е дин месец карантина инспирира народното вдъхновение и предизвика бум на шеги и закачки в социалните мрежи. А седенето вкъщи видимо се съпътства с покачване на целокупното либидо (вече се установи 10% ръст на бебетата). Та, в мрежата потекоха съвети как да се целуваш с маска и най-вече как се прави секс с предпазен филтър (на устата). Няма да навлизаме в подробности. Никой обаче не проучи възможно ли е да се пие бира на улицата с предпазна маска (щото за секса си знаем).

Един месец карантина инспирира народното вдъхновение и предизвика бум на шеги и закачки в социалните мрежи. А седенето вкъщи видимо се съпътства с покачване на целокупното либидо (вече се установи 10% ръст на бебетата). Та, в мрежата потекоха съвети как да се целуваш с маска и най-вече как се прави секс с предпазен филтър (на устата). Няма да навлизаме в подробности. Никой обаче не проучи възможно ли е да се пие бира на улицата с предпазна маска (щото за секса си знаем).

Но, пролетта дойде и пиенето на бира навън става все по-наложително и този въпрос се настани константно в нашето малко, но изключително дисциплинирано общество. Видни експерти се заеха да решават проблема. Направиха няколко проучвания и десетки експерименти с различни методи за пиене на бира с маска. И както каза ген. Мутафчийски, най-важното нещо е да се състави протокол за лечението (с това шега не бива, разбира се). Затова и нашите спецове по биропиене излязоха с няколко важни параметри, които облекчават консумацията на пенливата течност. Ето и трите варианта:

№1 Ако си купите еднократна хирургическа маска от хартия правите една малка дупчица, там където е центърът на устата (не е лошо предварително да обозначите с маркер зоната на пробиването, за да е сигурно, че пивото ще влиза на правилното място). В дупката се промушва една достатъчно дебела сламка и от нея пиете на воля. Недостатък е, само това, че когато отворът не е запушен със сламката оттам ще влизат и досадните вируси. Но пък може да се пробвате и да дишате през сламката като с шнорхел (ще отговаря на епидемиологичните изисквания).

№2 Дръпвате маската надолу и я оставяте като лигавник на брадата. Така печелите две неща – бирата влиза безпрепятствено и пази да не се олеете (това се отнася за аджамиите в тази дейност). Неудобството на този метод е, че трябва да се оглеждате активно за униформени в околността, за да не се сдобиете с глоба равняваща се на няколко каси бира. Вчера обаче това беше най-практикуваният метод. Наистина днес се проведе учение за контролирано посещение на парковете, ама вчера нашият парк беше абсолютно празен, а тълпи от хора обикаляха около него. Почти като литийно шествие по Великден. И да, някои пиеха бира по двойки и по тройки, използвайки метода на лигавника. Тъй като парковете ще бъдат отворени само за двама възрастни с деца, не се изкушавайте да давате на малчугана да ви носи кенчето, за да не стане така, че да спестите глоба от полицията (между другото и общината отдавна забрани пиенето на бира в парка) и да се насадите на Агенцията за закрила на детето (много да се внимава).

№3 Този метод се нарича интензивна визуализация. Ходите си с маската, топло ви е. Представяте си изпотено кенче (бутилка) с пенлива прохлада. Продължавайте да си представяте! Докторите казаха, че дълго ще живеем с коронвируса, така че не е зле да се наблегне на този вариант. #stayathome. Или поне не на място, където често минават патрулки. Наздраве!