Нито един данък или общинска такса няма да бъде пипната в бюджета за 2020 година в Община Шумен. Това става ясно от публикуваните за обществено обсъждане проект за сметките на общината през 2020.

Първото публично обсъждане на проекто-бюджета е насрочено за 14 януари, вторник от 13.30 часа в залата за заседания на Общинския съвет. Поканени са граждани, представители на бизнеса, спорта, неправителствените организации и второстепенните разпределители на бюджетни средства да се включат в обсъждането.


Свиване на приходната част на общинския бюджет с 2 милиона лева планира общинската администрация. По-малките постъпления на практика са само на хартия, тъй като те са за сметка на продажба на земи и терени, които през м. г. са били планирани, но така или иначе не са били реализирани. Кметството в Шумен се надява да има приходи с местен характер в размер на 27.8 милиона лева. През 2019 са били събрани 10.2 милиона лева от имуществени данъци от жители на общината, планираните за 2020 са 10.4 милиона при запазване на размера на съществуващите данъци и такси.

Запазването на данъците беше едно от предизборните обещания на преизбрания за втори мандат кмет на Шумен Любомир Христов.


56.3 милиона лева са очакваните приходи в общинския бюджет от държавата.

По темата: данъци шумен бюджет
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Камъните от накитите се оказаха рубини и гранати, използвани за императорите и царете

Вадят Преславското съкровище в нова светлина

Камъните от накитите се оказаха рубини и гранати, използвани за императорите и царете

Преславското златно съкровище ще бъде представено в нова светлина в деня на българската археология 14 февруари, съобщи пред "Монитор" директорът на историко-археологическия музей във Велики Преслав д-р Александър Горчев.

Ветеран фронтовак влезе в стотната си година

Младши сержантът от Втората световна война Димитър Василев влезе във стотната си годишнина, а служители на Военното окръжие в Шумен и заместник-командирът на 29-ти механизиран батальон - Шумен отидоха при него на крака за да честитят 99-ия му рожден ден.

Монументът Шумен влиза в процедура за национален паметник

"Създатели на българската държава" е най-внушителният представител на социалистическото монументално изкуство

Министерството на културата открива производство по предоставяне на статут на обект с класификация на архитектурно-строителна и художествена единична недвижима културна ценност от най-ново време с категория "национално значение" за "Мемориален комплекс "Създатели на българската държава"" в местността Илчов баир над Шумен. Уведомление от заместник-министъра на културата Амелия Гешева е качено на сайта на министерството и в едномесечен срок заинтересованите страни могат да представят свое становище.