Заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Георги Стоев бе награден с японския държавен Орден на Изгряващото слънце – Златни лъчи с лента.

Чрез заеманите от него позиции в Българо-японския икономически съвет към БТПП, в Европейската асоциация за техническо обучение на чужденци в Япония (АТОЧ) и в ЕВРОПАЛАТИ, както и в Европейския икономически и социален комитет, Стоев е работил в продължение на много години за поощряването на икономическия и бизнес обмен между Япония и Република България и има значителен принос за укрепването на двустранните отношения и насърчаването на взаимното разбирателство между двете страни.

Награждаването започна с обръщение на японският посланик у нас Н. Пр. Масато Ватанабе. “Стоев е дългогодишен приятел на Япония и е вземал множество важни позиции”, започна Н. Пр. Ватанабе. Той поздрави зам.-шефът на БТПП за огромния му принос за поощряването на българо-японските търговски взаимоотношения и благодари на Стоев.

“Вярвам, че тенденцията за добри социални и икономически взаимоотношения ще продължи”, каза и награденият Стоев. Той даде за пример споразумението, подписано между Япония и Европейския съюз, което дава възможност за свободно придвижване на стоки, услуги и хора между двете страни по сделката и премахва всякакви бариери пред тях.

На церемонията присъства и лидерът на Европалатите Арналдо Абрузини. Той изтъкна, че работата с Япония започва още преди 20 години, създавайки нов начин за комуникация между бизнеса на двата континента. “Оттогава насам правим всичко, за да подобрим връзката между Европа и Япония, а хора като Георги формират днешния свят”, каза Абрузини като благодари на Стоев.

“Стоев е човек, от когото може да се научи много - той заслужава наградата заради постоянството си и усърдната си работа”, каза и вицепредседателят на БТПП Тодор Табаков. Стоев бе поздравен и от президента на групата на работодателите към Европейския икономически и социален комитет Яцек Кравчик.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Всички губят от COVID-19 с изключение на най-богатия човек в света

Богаташи от цял свят са загубили милиарди долари заради пандемията от коронавирус, но банковата сметка на Джеф Безос е все по-пълна, показва индексът на Bloomberg’s Bilionaires. Неговото състояние се увеличава с 5,9 милиарда долара през 2020 г, което го прави единственият човек в челната петица на Bloomberg's Billionaires Index, който не е загубил пари, вследствие на коронавируса, през тази година.

175 фирми кандидатстваха за схемата „60 на 40”

За по-малко от 48 часа, 175 фирми кандидатстваха по схемата "60 на 40". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV. „Това са десетки хиляди предприятия”, коментира Дончев.

ЕК отпуска €100 млрд. заеми на страните-членки за борба с безработицата

България ще може да използва допълнително финансиране, за да намали безработицата, причинена от коронавирус под формата на заем. Средствата ще дойдат по нова временна програма на Европейската комисия (ЕК), носеща името Подкрепа за намаляване на рисковете от безработица при извънредни ситуации (SURE).