0

З аради липса на регистрация за настоящ адрес от първото място в кандидатската листа, на партия Българско национално обединение за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г., е заличен Борислав Даскалов.

Заради липса на регистрация за настоящ адрес от първото място в кандидатската листа, на партия Българско национално обединение за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г., е заличен Борислав Даскалов.

Комисията анулира издаденото на заличения кандидат удостоверение от ОИК – Пазарджик. Решението е изпратено на ЦИК и печатницата „Демакс ДИ ПИ АЙ“ , както и на политическата партия, предложила заличения кандидат. Решението подлежи на оспорване по реда на чл. 88 от ИК, в тридневен срок трябва да дойде решението на ЦИК, тъй като Боби Даскалов обжалва решението на ОИК.

Пак, поради липса на регистрация на настоящ адрес е заличен и кандидат за кмет на село Паталеница, предложен от ПП“ ГЕРБ“. Заличен от участие в изборите на 27 октомври е и кандидат за общински съветник от листата на „БСП за България“, който се е отказал по лични причини.

Мястото на кандидата в листата, съгласно изискванията на Изборния кодекс, остава празно и останалите кандидати, след този номер, не се пренареждат. При отпечатване на списъка на кандидатите за общински съветници, на  мястото на заличения кандидат в кандидатската листа се отпечатва „заличен“.