0

К онцертната зала, в която трябваше да се проведе песенният конкурс "Евровизия", от петък започва да приема десетки пациенти с COVID-19, за да облекчи натоварването на местните болници, предаде Франс прес.

Концертната зала, в която трябваше да се проведе песенният конкурс "Евровизия", от петък започва да приема десетки пациенти с COVID-19, за да облекчи натоварването на местните болници, предаде Франс прес.

В момента зала "Ахой" в Ротердам разполага с 88 болнични легла, като според нуждите капацитетът може да се увеличи до стотици легла. Едно от помещенията ще бъде резервирано изцяло за пациенти с COVID-19, които се нуждаят от грижи, но състоянието им не налага прием в болница.
Пациенти с други заболявания също ще бъдат настанявани в залата, за да се освободят болнични места за страдащи от COV-19 в критично състояние, предаде БТА.


"Хората, за които трябва да се полагат грижи извън дома по указание на общопрактикуващите лекари, ще могат да бъдат приемани в зала "Ахой", казва директорката на местната служба за обществено здравеопазване Саския Баас.
Концертната зала ще предлага и прием на хора, за които не могат да бъдат полагани адекватни грижи в старчески домове.
Регионалните власти взеха решение зала "Ахой" да започне да приема болни, след като тазгодишното издание на конкурса "Евровизия" беше отменено заради пандемията от коронавируса.