Захранват децата и учениците с био продукти и био пчелен мед

Захранват децата и учениците с био продукти и био пчелен мед

Малчуганите от детските градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа ще бъдат захранвани с биологично произведени продукти и био пчелен мед. Те ще се доставят по схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко" от следващата учебна 2020/2021 година.

Това предвижда проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за условията и реда за прилагане им, приет от Министерски съвет днес.

По схемите ще се доставят биологични плодове, зеленчуци, млечни продукти и био пчелен мед в детските градини, училищата и. Пчелният мед, който ще се доставя в учебните заведения, трябва да отговаря на изискванията на наредбата за изискванията към пчелния мед. Той трябва да се доставя в индивидуални опаковки с ненарушена цялост.

Измененията в наредбата целят и стимулиране на родното производство. Най-малко 50% от доставяните плодове и зеленчуци ще бъдат произведени от български производители.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.