Захарта най-евтина в Добрич, кашкавалът - в Бургас

Захарта най-евтина в Добрич, кашкавалът - в Бургас

В три града в страната кравето сирене на едро бе под петарка за кило

Захарта най-евтино на едро през миналата седмица можеше да се намери в Добрич, а най-ниската цена на кашкавала „Витоша” бе регистрирана в Бургас, сочи анализ на пазара на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Сладките кристали се продаваха в административния център на Южна Добруджа в тесни граници от 0,88-0,89 лв./кг. Захарта на едро

в още 9 града в страната бе по левче или на по-ниска

цена за килограм, а в други 6 и максималната бе до това ниво. На останалите 10 борси, влезли в статистиката на комисията, най-ниската бе над тази граница. Най-скъпа захар на едро по 1,50 лв./кг се предлагаше във Варна. В София цените бяха от 1,00 до 1,20 лв./кг.

Кашкавалът „Витоша” за периода бе най-изгоден на борсата в морския областен център, където се предлагаше от 8,20 до 10,05 лв./кг. На още 3 други места - Добрич, Плевен и стара Загора, можеше да се намери на цени под 9 лв. килото. Най-високата минимална цена на кашкавала от този тип от 12,50 лв.бе регистрирана във Велико Търново.

Максималната от 13 лв./кг бе на борсите в София и Смолян.

В столицата най-ниската цена бе десетарка за кило.

Друг масов млечен продукт - кравето сирене на едро през миналата седмица се продаваше най-евтино в Силистра - за 4,56 лв./кг. В още 2 района можеше да се намери на борсата за под петарка. В Добрич и Хасково то се продаваше по 4,90 лв./кг. Най-високата цена на едро през миналата седмица на кравето сирене от 8,80 лв./кг бе регистрирана в Плевен.Над 8 лева бе тя още и във Велико Търново, където достигна 8,12 лв.

Най-евтиното брашно тип „500” през миналата седмица на едро можеше да се купи във Враца, където цените варираха от 0,60 до 0,70 лв./кг. В други 3 града - Стара Загора, Пловдив и Хасково максималната бе само 70 ст. за кило. Най-скъпо - по 1,15 лв./кг брашното се предлагаше в София. В столицата

долната граница бе само с 10 ст. по-ниска.

С максимална цена над левче на едро се продаваше основната суровина за хляб и сладкиши и на тържищата в Сливен, Монтана и Благоевград. В 15 други борси обаче тази цена бе под тази граница, сочи още статистиката на ДКСБТ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.