0

Г ЕРБ ще предложи друг министър-председател на мястото на Бойко Борисов при възможността за формиране на кабинет след вота за НС в неделя. Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде премиерът. Това каза пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя поясни, че кабинетът ще бъде от хора в тяхната партия, а те имат достатъчно експерти.

ГЕРБ ще предложи друг министър-председател на мястото на Бойко Борисов при възможността за формиране на кабинет след вота за НС в неделя. Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде премиерът. Това каза пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя поясни, че кабинетът ще бъде от хора в тяхната партия, а те имат достатъчно експерти.

Имаме 8 процента и половина разлика от втората политическа сила, така ни подредиха избирателите. Вотът не се дели на такъв в България и на такъв в чужбина, 70 000 повече са тези, които са гласували извън страната", допълни Захариева.

По думите ѝ опашки е имало и в България, тъй като е трябвало да се спазват противоепидемичните мерки.

"Това, че има грешки в протоколите, не означава, че има манипулация в резултата. Ние сме отговорна политическа партия и сме длъжни да предложим кабинет", допълни Захариева.