0

З агина известната аржентинска дизайнерка Елза Серано, създала сватбената рокля на съпругата на футболиста Диего Марадона – Клаудия, съобщи агенция ANSA. Тя се е задуши от дима при пожар, избухнал в апартамента й в кооперация в Буенос Айрес, където живеела сама.

Загина известната аржентинска дизайнерка Елза Серано, създала сватбената рокля на съпругата на футболиста Диего Марадона – Клаудия, съобщи агенция ANSA. Тя се е задуши от дима при пожар, избухнал в апартамента й в кооперация в Буенос Айрес, където живеела сама.

Елза Серано е емблематично име в модата от 90-те години. Родена през 1947 г. в Италия, през 1955-а тя се установява в Аржентина. В продължение на много години създава по 4 колекции на сезон, висша мода и прет-а-порте. По-късно се ориентира изцяло към висшата мода. 73-годишната дама има почти 45-годишен опит в тази сфера и много известни личности от света на изкуството и политиката се обличат в нейни творения за специални случаи.

С нейното име са подписани 2 култови булчински рокли: тази на Клаудия Вийафане за сватбата й с футболния идол Диего Марадона и на аржентинската тв звезда Сусана Хименес. Обличала е Мария Лоренса Баренеке – съпруга на бившия аржентински президент Раул Алфонсин, както и Сулемита Менем – дъщеря на друг екс президент, Карлос Менем, която през 90-те години придружава държавния глава в официалните му изяви в качеството си на „първа дама“. Кризата в Аржентина през 2001 г. за известно време спира кариерата на Серано, но въпреки икономическите трудности тя се съвзема и към момента притежава модна къща в квартал „Палермо“ на Буенос Айрес.

Източници от полицията съобщават, че пожарът в дома на 73-годишната дизайнерка е избухнал към 20.15 вечерта на 16 септември поради късо съединение в електрическата инсталация. Отнеборците намерили бездиханно тялото на жената, която разследващите идентифицирали като Елза Серано, която живеела сама.