319 740 къса (15 987 кутии) цигари и близо 13 кг тютюн иззеха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при проверки през последните 30 дни. Установени са 14 нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), съобщиха от Агенция „Митници“.

По-голямата част – 15 857 кутии от иззетите цигари са с валиден български акцизен бандерол и от различни търговски марки, но за тях не са представени необходимите документи, според изискванията на ЗАДС.

20 000 къса или 1000 кутии с цигари, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол, са иззети от митническите служители от ГД МРР в района на Дунав мост 2 при Видин на 27.09.2019 г. Тютюневите изделия са открити в естествените кухини на автобус и в куфарите на лице – български гражданин, пътуващ за Германия.

При митнически проверки на превозни средства и багаж на пътници в района на ГКПП Дунав мост-Русе са иззети 98 200 къса цигари с валиден български бандерол, за които не е представен необходимия придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните складове, както и 1200 къса цигари без български бандерол с надписи „Duty free“.

Нарушителите са 7 български и 1 румънски гражданин, срещу които са съставени актове за установените административни нарушения.

6335 кутии цигари с валиден български акцизен бандерол, а също и 70 кутии цигари, облепени с български акцизен бандерол с изтекъл срок на валидност, както и 4 кг. тютюн за пушене с валиден български акцизен бандерол са иззети от товарен автомобил с българска регистрация, спрян за проверка от екип на ГД МРР на главен път в района на Свищов, в посока към Плевен. Установено е, че товарният автомобил е нает от българска фирма, която не е спазила процедурата по уведомление на ТД Дунавска за предоставяне на идентификационните данни на транспортните средства, използвани за дейността.

48 640 къса /2432 кутии/ цигари с валиден български акцизен бандерол и от различни търговски марки са открити от митническите служители в две куриерски пратки за Великобритания. Пратките са задържани в Русе и са били заявени като рекламни стикери и мостри, с изпращач юридическо лице. Работата по случая продължава.

При друга проверка в района на ГКПП Дунав мост -Видин, митническите служители откриват във фабрична кухина на мястото на резервната гума, в лек автомобил с чуждестранна регистрация, три пакета с общо 3,8 кг нарязан тютюн за цигари без валиден български акцизен бандерол. Тютюнът е иззет. Срещу шофьора на автомобила, немски гражданин, е съставен акт за административно нарушение.

В края на периода, на 28 септември, отново в района на Дунав мост 2, в микробус, управляван от български гражданин, са открити и 1180 кутии от различни марки, облепени с български акцизен бандерол. Цигарите са задържани тъй като не е представен документ съгласно ЗАДС.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Трима от нападателите от автобус 404 – под надзор на Детска педагогическа стая

Трима от общо четиримата задържани за нападението над 14-годишно момче в столичния автобус 404 са пуснати под надзор на Детска педагогическа стая. Това бе решението, взето от съдия Веселина Няголова от Софийски районен съд, където се гледаше мярката за неотклонение на нападателите Дейвид Левчиев, Христо Иванов, Денис Иванов и Антон Михайлов.