Агент Сашо на ДС – бившият ни посланик в Москва Илиян Василев, отново бе активиран в спешен порядък от задкулисието, за да атакува основния враг на олигархията Делян Пеевски.

За трибуна пак беше използван „Фрогнюз“ - сайтът на друг агент на ДС – Огнян Стефанов, който се е подвизавал в бившите комунистически служби под псевдонима Академик, а в наше време е щедро финансиран от банкера беглец Цветан Василев. Заради финикийските знаци, свързващи БГ Мадоф със Стефанов, „Фрогнюз“ вече по традиция играе ролята на пресцентър на Цветан Василев, като Илиян Василев е сред редовните глашатаи, лансиращ опорните точки на банкера беглец срещу издателя ни и депутат Делян Пеевски. Поредната беше публикувана вчера, като про форма представлява постинг на Василев във Фейсбук. В него агент Сашо по традиция напада издателя ни, а този път тезата е, че бил съдействал за фалита на КТБ, но прокуратурата нямало как да го разследва, защото това „означава да разследва себе си“. Доказателства – пак по традиция – не са предоставени. И няма и как да бъдат, защото такива изобщо няма. Както вече неведнъж е уточнявано, и синдиците на КТБ, и БНБ предоставиха документи, доказващи, че нито Пеевски, нито семейството му имат каквито и да било непогасени кредити към фалирания от Цветан Василев трезор. Всеизвестен факт е също, че издателят ни никога не е бил акционер в КТБ, нито е участвал в контролните и надзорните органи на източения от благодетеля на „Фрогнюз“ Цветан Василев трезор. Също толкова всеизвестен факт е, че няма никакви дела за активи, свързани с КТБ, както и че е сред вносителите на две законови поправки, чиято цел беше да лъсне цялата истина за фалираната банка, както и да бъде спрян вторичният й грабеж. А вторичният грабеж, както също е добре известно, е изпълняван под диригентската палка на същия този човек, който я източи – Цветан Василев, и ортаците му олигарси. За „Фрогнюз“ и останалите брънки от Фабриката за фалшиви новини обаче истината не е важна. Важно е менторите им да избегнат възмездието и когато някой им пречи да се отърват от правосъдието за извършените от тях престъпления, го обсипват с лъжи. Каквото е и друго едно твърдение, също толкова безпочвено метнато в публичното пространство от Илиян Василев – че новосформираната комисия „Антикорупция“ издала „първата си официална индулгенция“ и тя била спрямо Пеевски. Откъде агент Сашо знае какво ще е решението на КПКОНПИ по проверката, извършена спрямо издателя ни, е абсолютно неясно предвид факта, че самата комисия се очаква да каже какъв изобщо е резултатът от проверката в четвъртък, а самият Пеевски дори не знаеше, че е приключила. Но в случая най-вероятно дори не говорим за знание по простата причина, че важното за Василев и хората, под чиято диктовка пуска такива постове, е не дали говори истината, а дали лъжите, които лансира, ще бъдат приети за такава на принципа на Гьобелсовата пропаганда.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Бивол“ с 1001 фалшиви новини за Пеевски

Шехеразада може само да завижда на последователите си от сайта „Бивол“, заработващ като бухалка за рекет в полза на собственика си – самозвания разследващ журналист Асен Йорданов, половинката му Алберта Алкалай и спонсорите им.

Законът „Пеевски“ за спирането на вторичния грабеж на КТБ удари задкулисието

През март тази година парламентът прие окончателно измененията в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, като целта им беше да се спре процесът по разграбване и на малкото активи, с които са били обезпечени отпуснатите от КТБ кредити.