Снимки
Снимка: Илиан Василев е познат още и като агент Сашо на ДС

Агент Сашо на ДС – бившият ни посланик в Москва Илиян Василев, отново бе активиран в спешен порядък от задкулисието, за да атакува основния враг на олигархията Делян Пеевски.

За трибуна пак беше използван „Фрогнюз“ - сайтът на друг агент на ДС – Огнян Стефанов, който се е подвизавал в бившите комунистически служби под псевдонима Академик, а в наше време е щедро финансиран от банкера беглец Цветан Василев. Заради финикийските знаци, свързващи БГ Мадоф със Стефанов, „Фрогнюз“ вече по традиция играе ролята на пресцентър на Цветан Василев, като Илиян Василев е сред редовните глашатаи, лансиращ опорните точки на банкера беглец срещу издателя ни и депутат Делян Пеевски. Поредната беше публикувана вчера, като про форма представлява постинг на Василев във Фейсбук. В него агент Сашо по традиция напада издателя ни, а този път тезата е, че бил съдействал за фалита на КТБ, но прокуратурата нямало как да го разследва, защото това „означава да разследва себе си“. Доказателства – пак по традиция – не са предоставени. И няма и как да бъдат, защото такива изобщо няма. Както вече неведнъж е уточнявано, и синдиците на КТБ, и БНБ предоставиха документи, доказващи, че нито Пеевски, нито семейството му имат каквито и да било непогасени кредити към фалирания от Цветан Василев трезор. Всеизвестен факт е също, че издателят ни никога не е бил акционер в КТБ, нито е участвал в контролните и надзорните органи на източения от благодетеля на „Фрогнюз“ Цветан Василев трезор. Също толкова всеизвестен факт е, че няма никакви дела за активи, свързани с КТБ, както и че е сред вносителите на две законови поправки, чиято цел беше да лъсне цялата истина за фалираната банка, както и да бъде спрян вторичният й грабеж. А вторичният грабеж, както също е добре известно, е изпълняван под диригентската палка на същия този човек, който я източи – Цветан Василев, и ортаците му олигарси. За „Фрогнюз“ и останалите брънки от Фабриката за фалшиви новини обаче истината не е важна. Важно е менторите им да избегнат възмездието и когато някой им пречи да се отърват от правосъдието за извършените от тях престъпления, го обсипват с лъжи. Каквото е и друго едно твърдение, също толкова безпочвено метнато в публичното пространство от Илиян Василев – че новосформираната комисия „Антикорупция“ издала „първата си официална индулгенция“ и тя била спрямо Пеевски. Откъде агент Сашо знае какво ще е решението на КПКОНПИ по проверката, извършена спрямо издателя ни, е абсолютно неясно предвид факта, че самата комисия се очаква да каже какъв изобщо е резултатът от проверката в четвъртък, а самият Пеевски дори не знаеше, че е приключила. Но в случая най-вероятно дори не говорим за знание по простата причина, че важното за Василев и хората, под чиято диктовка пуска такива постове, е не дали говори истината, а дали лъжите, които лансира, ще бъдат приети за такава на принципа на Гьобелсовата пропаганда.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Агент Сашо с абсурден трилър, продиктуван от олигархията

Дан Браун може да си хване бестселърите и да ги зарови там, където дори „слънцето“ на ДС не огрява. Може да забърква трилъри от най-невероятни конспиративни теории и да ги продава на и за десетки милиони, но в полета на фантазията си не може да стъпи и на малкия пръст на родните отрочета на пропагандната школа на бившата Държавна сигурност. Дан Браун ли? Ама моля ви, ние си имаме Илиян Василев.

„Дневник“ повтаря опорките срещу Пеевски

Сайтът на олигарха Иво Прокопиев „Дневник“ продължава активното мероприятие срещу депутата и наш издател Делян Пеевски по опорната точка за Търговския регистър.