Забраняват цигарите в секциите в изборния ден

Забраняват цигарите в секциите в изборния ден

В сградите и помещенията, в които са разположени изборни секции, абсолютно е забранено тютюнопушенето и използването на открит огън.

Забранява се внасянето в избирателните секции на каквито и да е горими и лесно запалими материали в изборния ден. Това предупреждават от Районната служба“ Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик.

В обектите, ангажирани с провеждането на изборите и тези за масово събиране на хора, е необходимо да се осигурят свободни пътища за евакуация, т.е. да бъдат свободни от материали и оборудване, затрудняващо евакуацията. Пътищата за евакуация на пребиваващите в сградата да бъдат обозначени с указателни табели.

Избирателните секции трябва да бъдат оборудвани с подръчни противопожарни уреди /прахови и водни пожарогасители/, същите трябва да са технически изправни. Достъпът до противопожарните уреди да бъде свободен /да не се затрупват с материали и оборудване/, те трябва да бъдат поставени на достъпно и видно място за бързи действия при необходимост.

Членовете на избирателните секции трябва да знаят местата на наличните противопожарни уреди, за да могат да работят с тях. В случай на възникнал пожар в сградите или в самите помещения на секционните избирателни комисии, председателите на СИК са длъжни да уведомят специализираните органи за пожарна безопасност и защита на населението на телефон 112 и организират евакуацията на пребиваващите хора в сградата, както и предприемат незабавни мерки за първоначално гасене с наличните противопожарни уреди.

В последния работен ден преди провеждането на изборите, ръководителите /собствениците/ на сградите, ангажирани с изборите, да проконтролират след приключване на работния ден изключването на електрическото захранване и удостоверяване в дневник съгласно нормативните изисквания.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.