Забраниха  пашата на животни в обработваеми земеделски земи в Ракитово

Забраниха пашата на животни в обработваеми земеделски земи в Ракитово

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов издаде заповед, с която, считано от 6 април т.г. , се забранява пашата на селскостопански животни в обработваеми земеделски заеми-ниви, ливади, трайни насаждения и др.

Излизането на паша на единични животни и стада от населените места в община Ракитово да става не по-късно от 8,30 ч. преди обяд, а прибирането им да става не по-късно от 20,30 ч. Заповедта на кмета на община Ракитово забранява и пашата на животни без пастир. Свободно пуснати животни да пашуват ще бъдат прибирани, а на собствениците им ще бъдат наложени глоби от 100 до 300 лв.

Забранява се и оставянето без надзор на животни по полето и улиците, в населените места, които представляват потенциална опасност за възникване на пътно-транспортни произшествия. Предвидените глоби са от 100 до 300 лв. Не се позволява и нощната паша на животни от 22 ч. до 7 часа, както и пашата на кози в горски територии с млади насаждения. Забранява се и пашата в горски насаждения, в които е започнало или е възможно естествено възобновяване на гората. Също така няма да е позволена пашата в горските култури и младите насаждения от семенен издънков произход до достигане височина не по-малка от 3 метра.

Всеки, който влиза или преминава, или пуска животни през селскостопански земи и посеви, трайни или цветни насаждения, без да има право, като с това причинява вреди на селскостопанско имущество ще бъде санкциониран с глоба от 100 до 500 лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.