Забавачки въведоха часове за приемане и изпращане на децата
2

Забавачки въведоха часове за приемане и изпращане на децата

Детски градини са въвели график с определени часове за приемане и изпращане на децата от различните групи. Това става ясно от пост на майка във фейсбук групата "За качествена и иновативна образователна система".

От приложената снимка с графика става ясно, че децата от трета и четвърта група се приемат от 7,30 до 8,15 ч., а хлапетата от първа и втора група може да влизат в забавачката между 8,15 и 9.00ч. По-малките пък се изпращат от градината в интервала от 16 до 16,45 ч.,а родителите на по-големите могат да ги прибират между 16,45 и 18,30 ч.

"Родител съм на дете -2 група в ДГ. Днес следният график беше публикуван на стената на детската градина(прилагам го).Та въпросът ми е следният: Дали един работещ родител дневна (редовна) смяна би успял да заведе детенцето си е този часови диапазон без да закъснее за работа. И съответно да го вземе до 16:45,без да излее по-рано от местоработата си. Колко работодатели биха търпели това?Нали отварянето на градините щеше да е,за да се подпомогнат работещите родители?", пише майката и уточнява, че въпросната забавачка е в Ямбол. Друга жена коментира, че положението в тяхната градина е идентично. "Графиците и при нас са същите. Абсурдни. Най-малките се приемат най-късно и се вземат в 16ч. Родителите трябва да работят по 6ч явно. Най-големите се приемат първи и се вземат последни. Т.е. изкарват 11ч денем в градината. Щом детето ми трябва да бъде оставено между 7 и 7:30, нали се сещате, че ще го заведа в 7:30ч. Както и всички останали най-вероятно. И ето ти пак струпване. Аз не вярвам да успеят да просъществуват тези графици", възмущава се жената. Друга посочва, че в градината на детето й са въведени интервали само за водене на малчуганите сутрин, но не и за прибирането им.

Въвеждането на графици обаче явно не е масова практика, тъй като повечето коментирали поста споделят, че в градините на техните децата няма подобни ограничения. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.