За седмица горските направиха близо 7700 проверки

За седмица горските направиха близо 7700 проверки

Всички закупени дърва за огрев трябва да са маркирани, припомнят от ИАГ

Проверките за незаконен дърводобив продължават още по-масирано във връзка с интензивния период за снабдяване с дърва за огрев и настъпващия отоплителен сезон, съобщиха от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).

Осъществява се ежедневен контрол като служителите по горите проверяват обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на превозваната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи дейност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява дървесина.

През последната седмица са били проведени изненадващи акции, при една от които, на територията на Регионална дирекция по горите - Ловеч, служители на са задържали 30 пр. куб. м. незаконно добита дървесина извън горските територии. За същия период са извършени общо 7693 проверки от служителите на регионалните дирекции по горите, държавните горски предприятия и горски стопанства. Инспектирани са 477 склада за дървесина, 1664 сечища и временни складове, 3316 превозни средства и 2236 физически лица, включително ловци и риболовци. При извършените проверки са задържани 157 пр. куб. м. дърва за огрев, 4 каруци, 9 моторни превозни средства и 5 моторни триона. Съставени са 71 констативни протокола и 203 акта за установени нарушения по Закона за горите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.