За седмица: 165 възрастни получили лекарства и храна по домовете си в София
5

За седмица: 165 възрастни получили лекарства и храна по домовете си в София

И кметът Йорданка Фандъкова стана доброволец

Тази седмица 165 възрастни хора в София получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова във фейсбук.

От поста й се разбира, че днес и тя се е включила в доставките с екипите на общината, към които работят и доброволците от общинското доброволно формирование, БЧК и граждани. "Драгомира, Лидия и Виктория, на които днес занесох храна и лекарства, стриктно спазват препоръките и не излизат от вкъщи. Разбира се, излизането навън и контактите с приятели им липсват. Искаха да кажат на повече хора, че сега е важно да сме отговорни и единни и затова го казвам и от тяхно име. Останете вкъщи. Ние можем да Ви помогнем при нужда", разказа Фандъкова.

От началото на епидемията Столичната община организира доставки по домовете за възрастни хора. 40 човека от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, 18 служители на дирекция „Транспорт“, 28 доброволци от доброволното формирование на София и 27 доброволци от БЧК и граждани всеки ден отговарят на обажданията и носят храна до дома.

"Общината и БЧК разполагаме с по 40 човека от нашите доброволни формирования, които също се включват по график. Готов е и първият ни екип от 28 граждани, които се записаха за доброволци. През следващата седмица и те ще бъдат включвани в доставките, защото работата ни се разширява. Благодаря на всички граждани, които се записват за доброволци", пише още Фандъкова.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.