За първи път на „Есен 2019” в Пловдив: Онлайн радиовръзка с Международната космическа станция

За първи път на „Есен 2019” в Пловдив: Онлайн радиовръзка с Международната космическа станция

Робот художник е една от сензациите на Техническия панаир

Онлайн радиовръзка с космонавтите от Международната космическа станция ще бъде осъществена за първи път по време на Есенния технически панаир в Пловдив, съобщиха от изложението.

Сеансът е планиран за 24 септември от 19 до 19,20 часа, а за преводач е избран правнукът на Константин Циолковски, смятан за пионер на пътуването в Космоса  – Сергей Николаевич Самбуров. Посетителите ще имат вълнуващо преживяване -  директно общуване с хора, намиращи се на повече от 360 километра над Земята. Това е кулминацията в тържествената вечер на Руската федерация, чието почетно участие се организира от  Министерството на науката и висшето образование.

Нейната експозиция  представя  над сто иновативни и научни решения, върхови технологии и изследователски проекти от 50  университета, изследователски институти и иновационни организации  в направленията: роботика, микроелектроника, машиностроене, информационни технологии,  изкуствен интелект, усвояване на космическото пространство  и други.

По време на „Есен 2019” в Пловдив ще бъде представено и уникално подово отопление, което е било изпитано в най-студените райони на планетата. Изделието е първото в света с максимален клас на защита. То загрява плочи с дебелина до 30 сантиметра и ги превръща в акумулатор, който излъчва топлина в продължение на 6 часа без да харчи ток. Подовото отопление става както за битови цели, така и за да топи лед по пътища, стадиони и други големи площи.

Робот художник е друга сензация в рамките на Международния технически панаир в Пловдив. Творбите на рисуващата машина не се отличават от „човешките” картини, твърдят нейните създатели от Санкт-Петербургския електротехнически университет. Засега картините са само в сиво, но вече е разработен способ за използване на всички цветове. С помощта на изкуствен интелект ще се получават уникални изображения, каквито са класическите произведения  на изкуството. Глобалният  пазар на робоарт вече е факт и бързо ще се развива, обясняват изобретателите на Artcybe. Според тях роботизираната живопис може да се използва от художници, типографи, магазини, музеи  и галерии за създаване на висококачествени копия на художествени творби.

Една от най-обсъжданите теми на Есенния технически панаир ще бъде за кибер престъпленията и кибер сигурността в бизнеса. На нея е посветена конференция на 24 септември, където ще се дискутират кибер заплахите, противодействието срещу тях и правното регулиране във виртуалния свят

35 събития изпълват съпътстващата  програма на Международния технически панаир и допълват панорамата на модерната индустрия, представена в изложбите „Ауто сити Пловдив“ , „Енеко“,  „Инфотех“, „Машиностроене“  и „Стройтех“. Експозициите на  близо 600 фирми от 34 държави са разположени в Международен панаир Пловдив.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.