0

В кусна и лесна за приготвяне рецепта и всички са доволни и нахранени на края, което е най- важно.

Вкусна и лесна за приготвяне рецепта и всички са доволни и нахранени на края, което е най- важно.

Ако обичате обилни, пикантни ястия с месо, определено трябва да опитате тази вкусотийка с тесто поне веднъж в живота си .

Разбира се, те се приготвят с различни пълнежи: картофи, сирене, извара, боб, кайма, всичко зависи от вкусовите предпочитания. 

Ето, как да си го приготвите с телешка кайма.

Съставки:

Кисело мляко 150 ml

Вода 100 ml

Слънчогледово олио 50 ml

Масло 45 g

Пшенично брашно 450–500 g

Захар и сол на вкус

Мая

500гр. телешка кайма или смес

1 глава лук

Чесън 2 скилидки

Подготовка:

В дълбок съд, смесете водата със захарта, добавете суха жива мая. Оставете сместа за 10 минути, след това изсипете киселото мляко, добавете 0,5 ч. Л. сол, слънчогледово масло и 25 г предварително разтопено масло. Изсипете брашното и омесете тестото. Покрийте съда с тесто и оставете на топло място за 60 минути. След това го поставете върху намаслената работна повърхност и омесете .

Разбира се, ако решите да се облекчите и да си спестите този етап от приготвянето може да си купите от магазина готово тесто и направо да пристъпите към същината. За да приготвите пълнежа, смесете нарязаните зеленчуци, нарязания лук и чесън с кайма, подправки, сол, черен и червен пипер. Изсипете малко вода или бульон и разбъркайте добре кайма.  Подготвеното тесто се разделя на 3 равни части. Използвайте ръцете си, за да направите кръгла торта от каймата. Поставете една трета част от месото в центъра на тестото.  Внимателно го поставете в намазана тава (или тиган) с тестото, което е поставено заедно

Разстелете хубаво тестото с месо така, че да покрива цялото дъно на съда, а височината му да е около 1 см. В центъра направете малък кръгъл отвор, така че парата да преминава през него. Изпратете във фурната, предварително загрята до 250 градуса за 12-15 минути. По същия начин пригответе още 2 тортили. Горещите вкусотийки намажете ст останалото разтопено масло.  Когато тортите са готови, сложете ги на купчина и ги поднесете на масата .