За фейковете карантина няма: Шпицкомандата на олигархията срещу Делян Пеевски

За фейковете карантина няма: Шпицкомандата на олигархията срещу Делян Пеевски

Вече няма съмнение: никаква криза не може да спре Фабриката за фалшиви новини да бълва лъжи и инсинуации.

В момент, в който целият свят търси начин да се пребори с коронавируса и да намали щетите от него, бутиковият сайт „Сега” на Газовия барон Сашо Дончев реши да публикува анализ за работата на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. По никое време – на деветата година от тяхното създаване.

Всъщност, анализ не е точната дума. Защото във въпросната публикация с „бомбастичното” заглавие „Не спецправосъдие, а шпицкоманда”, няма информация за свършеното от двете институции като част от независимата съдебна власт в България. Споменават се две-три дела от голям обществен интерес, но в съвсем друг контекст. И с друга цел, разбира се – да се внуши на обществото колко са лоши прокуратурата и съдът и колко добри и невинни са подсъдимите олигарси. Във въпросната публикация подсъдимите Арабаджиеви, Баневи и Стайкови са наречени просто „богати фамилии”. За наличието на сериозни доказателства, че тези фамилии са придобили своето богатство по престъпен начин, изобщо не се споменава. Колко мило и удобно, нали?

За постигането на тази цел се използват всякакви средства – лъжи, манипулации, изопачаване на фактите или тяхното пълно игнориране, лични усещания, мечти и въжделения. Няма значение, всичко върши работа.

„Дори САЩ затвърдиха съмненията, че спецсъдът е инкубатор за корупция”, пише авторът на т.нар. анализ по повод на наложената от Държавния департамент санкция на съдията от спецсъда Андон Миталов заради корупция. Същият Миталов, който позволи на обвинения в шпионаж председател на движение „Русофили” Николай Малинов да замине за Москва, за да получи медал лично от руския президент Владимир Путин. И всичко това е вярно. Само дето САЩ никога не са твърдели, че всички в спецсъда са корумпирани. Посочиха един, за когото имат доказателства. Това е. Да твърдиш обратното и то от името на САЩ, е груба инсинуация.

О, да не забравяме и Делян Пеевски, който е виновен за всички беди по света и у нас. Името на депутата и издател на „Телеграф медиа” присъства неизменно във всяка публикация, напечатана на някой от хилядите компютри във Фабриката за фалшиви новини. Нейната жалка шпицкоманда винаги е в пълна бойна готовност, т.е. за каквото и да става дума, Пеевски трябва да бъде набутан някак си вътре. Авторът на споменатата по-горе публикация не прави изключение. Смее ли? Нали после ще трябва да си търси друга работа. И понеже Делян Пеевски не е нито прокурор, нито съдия, хайде пак да си говорим за КТБ. Но не за това как Цветан Василев източи в собствена полза четвъртата по големина банка в България и се скри от правосъдието в Белград, а за Пеевски, разбира се. Нищо, че той по никакъв начин не е участвал в грабежа на века, отдавна е погасил до стотинка кредита си от КТБ, при това без каквито и да било врътки, за да мине по-тънко, никога не е висял в кабинета на Цветан Василев, не е учредявал призове, които всяка година да присъжда именно на този банкер. Това е. Факт. А фактите, колеги от Фабриката за фалшиви новини, могат да бъдат изопачавани, но не и изтрити. Проумейте го най-после, че много се излагате напоследък. Ще си изгубите и малкото читатели, които са ви останали, а после пак Пеевски ще ви е виновен.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.