0

С всяка изминала неделя лятото става все по-късо, защото му идва краят. В рубриката „Този шарен свят“, за разлика от другите журналистически ресори, новините не свършват, защото са правопропорционални на човешкото.

С всяка изминала неделя лятото става все по-късо, защото му идва краят. В рубриката „Този шарен свят“, за разлика от другите журналистически ресори, новините не свършват, защото са правопропорционални на човешкото.

Ето някои от попаденията тази седмица:

Потребителите, които използват емоджита в съобщенията си, правят повече секс от останалите, установиха цели две американски проучвания.

Над странната връзка между емоджита и секс работили екипи от Института Кинси от университета в Индиана и от Лейк Форест колидж в Илинойс. Учените със сигурност установили, че хората, използващи редовно емоджите и емотикони се впускат по-често в сексуално общуване от останалите. Били изследвани над 5 300 незадомени американци на възраст между 18 и 84 години. Тридесет процента от тях използвали емоджита при запознанства. Те се оказали с по-многобройни сексуални завоевания.

При второто проучване, обхванало 275 души на възраст между 18 и 71 години било констатирано, че тези от тях, които използвали емоджита в общуването си, имали по-добър успех при запознанствата си с в специализирани сайтове. Според учените хората, прибягващи до споменатите символи, са по-уверени в себе си и по-забавни. Това ги прави по-успешни в очите на потенциалния партньор. Емоджитата говорят за младежки дух, а той често е считан като предпочитано качество при избора на сексуален обект.

На този фон стана ясно, че мъж е бил задържан в щата Флорида за това, че е кастрирал доброволец, срещнат във фетишистки сайт за евнуси, съобщи АФП.
Полицията в окръг Хайландс на югозапад от гр. Маями написа в комюнике, че ще си спомня дълго време за намесата й в нощта на неделя срещу понеделник.
Когато блюстителите на реда почукали на вратата на 74-годишния Гари ван Ризуик те установили, че той току-що бил извършил кастрация над човек, който обилно кървял, изтегнат на кушетка.
От тялото му липсвали две части, които преди това стояли много по-близко до жертвата - тестисите му. Те били поставени в розов съд. Кастрираният бил откаран в болница, като състоянието му е стабилно.
Ван Ризуик обзавел стаята си като операционна с медицинско оборудване и съответните обезболяващи. Той твърди, че се запознал с жертвата във фетишистки сайт за евнуси, които фантазират за кастрация. Самозваният хирург че не за пръв път осъществявал кастрация. Той се пробвал над животни и над самия себе си, като отстранил единия си тестис. Ван Ризуик получи обвинение за нелегални медицински практики и за причиняване на телесна повреда.

Да минем на нещо по-нежно. Колектив от служебни кучета бе заснет как присъства на спектакъл с мюзикъл ,като дузината четириноги са удобно настанени в креслата на театъра в гр. Статфорд.
Снимката на необичайната публика се появи в интернет и предизвика фурор. Тя бе пусната от организаторите на театралния фестивал в провинция Онтарио. Посещението на спектакъла "Били Елиът:Мюзикълът" било част от обучението на служебните кучета. Присъствие в театрална зала е част от двугодишната подготовка на служебните кучета. Те трябва да запазят спокойствие, когато са в присъствие на публика, на силно, необичайно осветление и на шум.
Организаторите на фестивала очакват посещение на мюзикъла от страна на нови 9 служебни кучета през месец октомври.
"Кучетата се оказаха прекрасна публика. Те се държаха много възпитано и ние ще се радваме да ги приемем отново като зрители", заяви Ан Суърдфейджър от страна на организаторите.

Време е за човешка новина. Хората с наднормено тегло по-лесно понасят анормалните горещини, съобщи доклад на руски учени, озаглавен "Климатични промени и здраве - оценка, индикатори, прогнози".

В изследването се отбелязва, че наднорменото тегло не само не е фактор, свързан с риск от смърт и сърдечносъдови проблеми при големи горещини, но и допринася за по-лесното им понасяне. Учените поясняват, че топлопроводимостта на мастните тъкани е по-малка, отколкото на други тъкани в организма. Затова когато температурата в заобикалящата среда е по-висока от температурата на кожата, мастният слой пречи на провеждането на топлина.

През 2003 г. анормалните горещини в Европа доведоха до смъртта на над 70 хиляди души, а горещините в Русия през 2010 г. - до смъртта на 56 хиляди души. Тазгодишният месец юли пък се оказа най-горещият в историята на наблюденията.

Публикуваните наскоро резултати от изследване на учени от университета на Невада показаха, че повишаването на температурата на въздуха до 40 градуса Целзий прави асфалта достатъчно горещ за получаване на изгаряния втора степен на човешката кожа за няколко секунди.

 Стига толкова за тази седмица. Важното е да се забавляваме, каквото и да значи това универсално понятие за всеки човек. Ето едно стихотворение на Артюр Рембо, преведено от Кирил Кадийски. Весела неделя!

 

 Предчувствие

През синя лятна нощ ще тръгна през полята —

ръжта ще ме пощипва и синята трева

с прохладни ласки ще ме милва през краката.

Ще къпе топъл вятър немирната глава.

 


Унесен, ще мълча и ще ми бъде леко:

в гръдта любов безмерна ще лее свежина

и като скитник млад — все пò и по-далеко

с Природата ще бродя, щастлив като с жена.