За 8 часов работен ден, компенсацията за затворени бизнеси е 75 на сто от осигурителния доход

За 8 часов работен ден, компенсацията за затворени бизнеси е 75 на сто от осигурителния доход

От Агнецията по заетостта информират всички работодатели за новият начин на формиране на компенсацията за периода 01.01.2021 г. – 31.03.2021 г., по мярката „Запази ме“.

Основната промяна се състои в това, че при продължителност на работния ден от 8 часа, уговорена в основния трудов договор, компенсацията ще бъде в размер на 75 на сто от месечния осигурителен доход за м. октомври 2020 г. за съответната длъжност на лицето, осигурено по реда на чл. 4, ал. 1, т. 1 от Кодекса за социално осигуряване в основния трудов договор в икономическите дейности, за които с акт на държавен орган са въведени временни ограничения за осъществяването им.

Проект „Запази ме” на Агенцията по заетостта, осигурява финансови компенсации на пуснатите в неплатен отпуск работници и служители от затворените бизнеси.

Във връзка с изменените условия на проект „Запази ме”, съвсем скоро Агенцията по заетостта ще предостави на работодателите допълнителна информация чрез лесни примери и стъпки, за да се избегне от самото начало допускането на грешки при кандидатстване.

Агенцията по заетостта апелира към всички работодатели, чиито бизнеси са затворени, да обръщат внимание на документите, които подават в бюрата по труда. Коректното попълване на формулярите и избягването на грешки е един от основните фактори за бързото изплащане на компенсациите, казват още от ведомството.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.