За 2 дни: близо 900 фирми кандидатстваха за безвъзмездна помощ от до 150 000 лева

За 2 дни: близо 900 фирми кандидатстваха за безвъзмездна помощ от до 150 000 лева

Само два дни след началото на срока за кандидатстване на мярката за подкрепа с оборотен капитал, близо 900 компании са подали проекти предложения към Националната агенция по приходите (НАП), съобщи ведомството на сайта си.

От днес фирмите ще могат да кандидатстват и по облекчени условия заради приети промени в Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, обнародвани в "Държавен вестник". С измененията се приемат по-благоприятни условия по отношение наличието на задължения към държавата и общината, като отпада проверката в Изпълнителна Агенция „Главна инспекция по труда“ по отношение на посочените в чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП наказателни постановления. 

Схемата цели да подпомогне малки, микро и средни предприятия, като те може да получат подкрепа между 10 и 20% от оборота им. Размерът на безвъзмездните финансови средства не може да надхвърля 150 000 лв. Крайният срок за кандидатстване е 20 януари 2021 г. 

Повече подробности за условията по мярката вижте ТУК.

Указания как се кандидатства по мярката можете да намерите ТУК и ТУК.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.