0

З а два дни - 10-и и 11-и юли са регистрирани 16 сигнала за нарушения на изборните права на гражданите в област Хасково. Това заявиха от Областната дирекция на МВР в града и от районната прокуратура.

За два дни - 10-и и 11-и юли са регистрирани 16 сигнала за нарушения на изборните права на гражданите в област Хасково. Това заявиха от Областната дирекция на МВР в града и от районната прокуратура.

Съставени са 19 предупредителни протокола, 1 бързо полицейско производство, проверени са 48 места, за които е имало информация за купуване и продаване на гласове. Проверени са 42 лица, 9 заложни къщи и близо 200 моторни превозни средства. Образувани са и 3 досъдебни производства. 

За едно от тях от прокуратурата оповестиха информация вчера. В Рогозиново е задържано лице за срок от 72 часа. Мъжът е от село Славяново и се занимавал със земеделие. Установено е, че той е купувал гласовете на най-малко 10 души на предишните парламентарни избори, проведени на 4 април. Плащани са по 80 лева на глас без посредник. 

Разследва се и гласуване с мобилни избирателни секции на лица, които са представили ТЕЛК за заболявания, които не предполагат затруднено движение. Повече информация относно този случай обаче не беше оповестена, тъй като досъдебното производство е в ранен етап, заявиха от прокуратурата в Хасково.