Националния литературен конкурс за създаване на авторски текстове на английски и немски език „Този безкраен свят”, връчи наградите на тринадесетото си издание в артсалона на Радио Варна.

Конкурсът е организиран от Първа езикова гимназия, МОН и Фондация „Българска памет“. Тази година текстове изпратиха ученици от 18 административно-териториални области на страната и от Република Сърбия.

Прави впечатление, че наред с традиционно включващите се представители на езиковите гимназии, все по-често участват и печелят награди ученици от средни училища и професионални гимназии от страната. 

„Огън” бе темата за 2019 г.. А какво е огънят за младите хора? „Огънят и горенето са светлина, топлина, пречистване, търсачество и мощен импулс за познание, нестихваща стихия, която може да изпепелява, но най-вече да съзидава, да вдъхновява и да озарява нашия неутолим стремеж към себеизразяване, чрез словото!“, посочват младите творци.

Наградният фонд за тази година, осигурен от Фондация „Българска памет“ и Община Варна, бе 1900 лв., разпределени между 11 творци. Те бяха поздравени лично от д-р Милен Врабевски - председател на Фондация „Българска памет“ и от Ирена Радева - началник отдел в РУО- Варна.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Правят нова Наредба за прием в детските градини във Варна

В ход е процедура по приемане на нова наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, подготвителни полудневни и целодневни групи към училищата на територията на община Варна.

За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” подкрепя абитуриенти без родители

Над 100 000 лева събра дарителската кампания „С тениска на бала”

За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” подкрепя абитуриенти без родители

Точно 100 812 лева събра тазгодишната дарителска кампания „С тениска на бала” #steniskanabala, която подкрепя абитуриенти без родители. За шеста поредна година благотворителната инициатива на „Мото-Пфое” и нейните партньори DHL Express България и Столична организация на БЧК постигна рекордния дарителски фонд. Така всички, които са кандидатствали по програмата и отговарят на регламента, получиха еднократни стипендии по 2000 лева всяка. Това са 45 абитуриенти сираци от „Випуск 2019”. Остатъкът от 10 812 лева ще се използва за поощрение на най-добрите студенти, които са бенефициенти от предишни сезони.