Взаимстваме от европейски практики за Търговския регистър

Взаимстваме от европейски практики за Търговския регистър

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева и председателят на Дисциплинарната комисия на Нотариалната камара на България Димитър Танев се срещнаха с държавния секретар на министерство на правосъдието на провинция Северен Рейн-Вестфалия Дирк Ведел. На срещата присъстваха още Йенс Борман- председател на Федералната нотариална камара на Германия, Георгиус Рускас- председател на Нотариалната камара на Гърция.

Срещата в Министерство на правосъдието бе отдавна планирана ,като целта беше взаимстване на опита на немския търговски регистър създаден още през 1897 г.Немският търговски регистър се слави като най-сигурният търговски регистър в света където явлението”кражба на фирми е непознато”,а обжалванията в триинстанционното производство се редки изключения. Софтуерът на немския търговски регистър е базиран на платформата Оракъл,подобно на българския.При срив в информационната система ,за да няма прекъсване работата на регистъра по обявяване на обстоятелства подлежащи на вписване, се преминава незабавно на входиране с писменни документи. Прагматичния характер на срещата позволи на госпожа Козарева отблизо да се запознае с европейските практики гарантиращи сигурност в работата и действието на Търговския регистър у нас.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.