Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово, Борисов провери ремонта (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)
7

Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово, Борисов провери ремонта (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)

Премиерът: Изпълнили сме си ангажимента към хората в пълния обем

Възстановиха моста над река Блатска край Хаджидимово. Той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места. Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес той лично пристигна, за да инспектира ремонта.  

Поехме ангажимент към хората и мостът им е готов., каза Борисов и даде да се разбере, че е доволен от резултата и благодари на строителите и полицаите. Напомни, че са укрепили и пътя към Гоце Делчев, който по-рано през деня също провери.

"Това, което ми прави най-доволен е отношението на хората в тези малки населени места. Виждат огромната работа, която сме свършили за  образователната инфраструктура - санираните училища, новите салони, компютърни зали, площадки", каза Борисов и напомни, че 1,4 млрд. лева са отишли за увеличение на заплатите на учителите, които вече стигали до 1300 лева. Изтъкна, че днес трябвало да започне и чистенето на отпадъците в река Искър при Своге, за което държавата отпуснала преди ден 200 000 лева.

"Няма село в долината, за което да не сме направили училища или детски градини", каза Борисов за района около Хаджидимово и Гоце Делчев, като добави, че са се договорили с Кирил Ананиев и Красимир Вълчев за тези, които тепърва ще се ремонтират, да разделят разходите 50 на 50 - от МОН и МФ. "Целта ни е хората да оставят в тези места", каза премиерът и напомни, че само за София са дали над 65 млн. лева за градини и училища. Изтъкна, че в Хаджидимово е смесен регион, а да се поддържа тонуса на населението, се изграждали градини и училища. Обеща, че в Блатска ще изградят спортна площадка, а не стадион, тъй като това би глътнало над 1,5 млн. лева, както и да съдействат за изграждане на училище в село Скрева, където нямало школо. "Изпълнили сме си ангажимента към хората в пълния обем и продължаваме нататък", каза той.

На въпроса дали е качествено възстановен моста, Борисов поясни, че не е инженер-строител, но основите на моста били заздравени. Добави, че на пролет, като се отдръпнат реките, ще оправят и всички диги. Категорично отрече, че нямало да има пари за ремонт на всички диги. "Ако не бяхме дали милиарди за КТБ - 3,6 млрд., за руските реактори - 1,2 млрд., за американските централи -1 ,3 млрд - това е над 6 млрд, щяхме да имаме пари да затрупаме планините с диги. Те парите не извират", каза Борисов и напомни, че мерките у нас са най - либерални и щадят психиката на хората. "Единствената държава в региона и в Европа, която работи е България - и икономиката и индустрия", каза той. Даде за пример Франция и Париж, където имало вечерен час от 18.00 ч. Накрая заръча на хората да са благодарни за това, което има в момента.

След това Борисов и делегацията се отправиха към училището в Хаджидимово, където пък поискаха физкултурен салон и дори вече имали проект за него. Премиерът даде да се разбере, че ще намерят средства. Относно ремонта на училището пък Борисов писка от директора да направи първо проект. Сред исканията бе да се обнови и прилежащото пространство към детската градина, която само е санирана.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.