Възраждат ученическите лагери на Попови ливади над Гоце Делчев

Възраждат ученическите лагери на Попови ливади над Гоце Делчев

Възраждат ученическите лагери на Попови ливади над Гоце Делчев

Община Гоце Делчев, под вещото ръководство на кмета 7-и мандат Владимир Москов, инициира проект за възраждане на ученическите лагери в пиринския курорт Попови ливади над град Гоце Делчев.

Проектът се нарича „Нашият общ път към съвместното бъдеще“. Финансиран е от Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG – IPA CBC България – Северна Македония и фокусът му е върху развитието и насърчаването на трансграничното сътрудничество в областта на културата, фестивални и творчески възможности за обмени между публичните институции и други заинтересовани страни в туристическия сектор, чрез организиране на събития по проекта, трансфер на знания и опит, организиране на тематични ученически посещения, разработване на различни ICT приложения и разработване на 3D видео.

Предвижда се реконструкция и преустройство на съществуващ общински детски лагер в с. Попови ливади в информационно - посетителски център, с необходимата съпътстваща инфраструктура, предназначена за продължителен престой на ученици и подрастващи по време на организирани събития, провеждане на зелени училища и съвместни тематични инициативи – семинари, обучения, художествени изяви и др. между училищата, в зоната на активно трансгранично сътрудничество с пограничните общини между Република България и Република Северна Македония.

Други предвидени дейности са организиране на публични мероприятия за устойчиво използване на културните ресурси на двата региона за развитие на туризма – семинари, обучения, пресконференции; разработване на дигитални промоционални материали чрез използване на 3D технологията и мобилно приложение за идентифициране на туристическите места в областта на културата в двата региона и съвместно участие на партньорите в ежегодни културни събития от двете страни на границата.

Водещ бенефициент на проекта е Център за развитие на Източния плански регион – Щип, Република Северна Македония.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.