Възможни затруднения при работа с Имотния регистър днес

Възможни затруднения при работа с Имотния регистър днес

Потребителите, които обмислят да използват електронните услуги на Търговския, имотния регистър, както и на регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, може да изпитат затруднения днес, предупреди Агенция по вписванията.

Причина за прекъсванията е оптимизация на услугите на единния портал за регистрите. Тя ще се осъществи тази вечер в интервала 22:00-23:00 ч.

Припомняме, че през лятото на тази година трите регистъра бяха преместени на нов общ портал, на адрес https://portal.registryagency.bg. При опита да се достъпят старите адреси  www.brra.bg или www.icadastre.bg, страниците автоматично прехвърлят потребителите на новия, единен портал.

За ползване на пълната функционалност на портала е необходимо да се създаде потребителски профил и към него да се присъедини средство за идентификация – електронен подпис, ПИК от приходната агенция или сертификат от Агенцията по вписванията. Първоначалната идентификация гарантира повишено ниво на сигурност и защита на личните данни, съгласно европейската регламентация.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.