Общината в Дупница въведе ограничителен режим за непълнолетни в градския парк "Рила", обявиха от администрацията. Причината за наложената мярка станаха множеството вандалски актове в района, при които през последните дни бяха унищожени врати, тоалетни и барбекюта в парка.

Със заповед на кмета на общината инж. Методи Чимев се забранява пребиваването на лица до 14-годишна възраст след 20 часа, а на непълнолетните - до 18-годишна възраст, след 22 часа. Единственото изключение е, когато деца са придружени от родител или настойник. Отделно от това категорично се забранява употребата на алкохол на лица до 18-годишна възраст. „Само в рамките на по-малко от седмица две деца по чудо бяха спасени, след като се натровиха с алкохол. Едното беше 14-годишно, а другото на 17. Няма как да позволим подобно нещо да продължава. Освен, че се унищожава имуществото в парка, прекомерната употреба на алкохол от страна на децата застрашава тяхното здраве и живот“, мотивираха забраната си от кметската администрация.

При нарушаване на заповедта на кмета - административно-наказателна отговорност се носи от родителя (настойника, попечителя или лицето, полагащо грижи за детето). При установено нарушение, незабавно ще се уведомяват органите на РУ-Дупница, Дирекция "Социално подпомагане" и отдел "Закрила на детето", категорични бяха още от екипа на кмета Методи Чимев.

Вандали- Заради множеството вандалски актове през последните дни въведоха ограничителен режим в парка в Дупница

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Удължават бедственото положение в община Перник

„На заседанието на кризисния щаб взехме решение за официално искане към областния управител за удължаване срока на бедственото положение в община Перник. Предстоят ни много мерки, които трябва да бъдат изпълнени през следващите седмици и месеци. Особено важно за Перник е изграждането на съоръжението, което ще ни свърже с водопреносната мрежа на Столична община“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след заседанието на щаба. Той добави, че това е единственият изход, с който да бъде осигурена вода за питейно-битови нужди на перничани.

Още 8 области в грипна ваканция, в Кюстендил утре на училище

В още 8 области от днес или утре е обявена грипна ваканцията, съобщиха от образователното министерство. Извънредната почивка за учениците в Кюстендил пък приключва днес и учениците се връщат в класните стаи във вторник.

Три комисии в СОС приеха да се достави вода за Перник през София

На съвместно заседание комисиите по инженерна инфраструктура, по икономика и по финанси в Столичния общински съвет (СОС) дадоха зелена светлина за подаване на вода към Перник през водоснабдителната система на София.