Въведоха нови предпазни мерки на кооперативния пазар в Пазарджик

Въведоха нови предпазни мерки на кооперативния пазар в Пазарджик

От днес на кооперативния пазар в Пазарджик се въвеждат допълнителни предпазни мерки, защото през пролетта това е едно от най-посещаваните места в града, коментира кметът на община Пазарджик Тодор Попов. Със заповед на управителя на пазара са изолирани сектори № 1, № 2 и № 8, с цел недопускане продажба на промишлени стоки.

Вече са поставени заграждения и предпазни ленти, за да се създаде еднопосочно движение  и се предотврати струпването на хора /клиенти-купувачи/. Служителите работят за осигуряването на контролиран достъп на клиентите /съблюдава се за спазването на дистанция минимум от 2 м от продавачите и купувачите на продукция/ и следят за предпазването на храните от вторично замърсяване при предлагането.

Контролирано е и зареждането на търговските маси със стоки, разпоредено е извършването на редовната им дезинфекция от страна на търговците, както и задължително използване на лични предпазни средства - маски и ръкавици.

"Това, че на територията на община Пазарджик е идентифициран пациент с коронавирус, не бива да ни паникьосва, а да ни направи още по-отговорни. Понякога от едно безобидно подценяване на ситуацията може да пламне голям проблем, както, за съжаление, стана в Пещера. Надявам се в Пазарджик да не го допуснем и благодаря на жителите на община Пазарджик за отговорното им поведение, което проявяват в изпълнение на ограничителните мерки“. Това заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов. Той призова гражданите на Пазарджик по празниците да си останат вкъщи, с най-близките хора и сподели очакванията си, че в скоро време мерките за изолация ще бъдат смекчени.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.