Във времена на криза се вижда кой е Човек и кой - микроб
3

Във времена на криза се вижда кой е Човек и кой - микроб

Псевдодесни паразити си правят изродски пиар насред карантината

Във времена на криза се вижда кой е човек с главно Ч, и кой - микроб. Това реално ни казва Албер Камю в „Чумата“, която впрочем може да е написана насред ехото от Втората световна война, но звучи особено актуално днес*.

Когато практически почти няма страна на този свят, която да не е засегната от коронавируса. Когато всички треперим за семействата си и най-вече за родителите си. Когато се налага да живеем в карантинна изолация, опитвайки се да запазим баланса между отговорността и паниката. Да бъдем отговорни - към себе си, към близките си, към социално уязвимите. Към всички, които не могат да се справят без чужда помощ.

В такива времена няма място за пиар. Камо ли за това, което се юрнаха да си правят една група политически паразити, драпащи да се впият във всичко, от което смятат, че могат да засмучат имидж. Трудно може да се намери друга квалификация освен изродщина за решението на т.нар. политически дейци от „Демократична България“ да си присвоят институционална кампания за социален патронаж. Да - правилно сте прочели - за социален патронаж. За осигуряване на лекарства и храна на възрастни хора, които нямат близки, на които да се опрат.

В конкретния случай въпросната кампания е на столично общинско предприятие. Но не това е важното. Днес е в София, утре ще е в останалите населени места в държавата и е най-логично да се прави от държавата или от местните институции. Това им е работата!

Абсурдът тук е, че от „Демократична България“ - съюза на провалени политици, мимикриращи през няколко години под нова форма в опит да излъжат обществото, са видели поредния начин да си направят реклама на чужд гръб и да си лепнали своето лого върху акцията. Явно като „отплата“, че я разпространяват във Фейсбук. Същият Фейсбук, който от години се опитват да окупират, за да убедят всички нас, гражданите, че са единственият лек за обществото. А всъщност са единствено и само паразити. Родени като паразити - с откраднатите от обществото ни милиони на олигарси като подсъдимите олигарси Иво Прокопиев, Цветан Василев и Огнян Донев. И съществуващи като паразити - на гърба на другите. Показаха го през годините. Доказват го и сега. И вероятно ще продължат. Защото от началото на кризата досега няма акция, зад която да прозират лидери или дейци на въпросната „Демократична България“ и да не е деструктивна.

Първо се опитаха да сатанизират кризисния щаб, наричайки председателя му Доктор Зло, а информацията, давана от него - недостатъчно и неадекватна.

След това, когато лъсна, че обществото получава постоянно нужните му данни, скочиха, че информацията била твърде много, и пуснаха марионетките си от самозваната Асоциация на европейските журналисти в България (създадена изцяло от хора, работещи за вече споменатите по-горе олигарси) да зоват да се намали новинарският поток. Защо? Защото журналистите - видиш ли - не можели да му насмогнат! А истината е, че ролята на журналистите е именно тази - да търсят и получават информация (колкото повече - толкова по-добре), която да предават на обществото в проверен и адекватен за нуждите му вид. Само че от АЕЖ-България явно не го знаят или по-лошо - опитват се да пробутат бляновете на менторите си всички да се информират от Фейсбук, където цедка за фалшиви новини, както знаем, няма. И така читателите по-лесно се манипулират.

А сега за капак - и присвоената общинска акция. С което впрочем псевдодесните ясно показаха едно - в обществената верига са точно там, където и всички, опитващи се да се възползват от кризата. Наред със спекулантите и мощениците, плъзнали да ограбват хора с мотива, че правели дезинфекция срещу коронавирус.

*Перифраза на един от най-известните цитати от „Чумата“ на Албер Камю: „Вроденото е микробът. Останалото - здраве, честност, морална чистота, ако щете - е резултат от волята, която не бива никога да отпада“

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.