Във Великотърновския университет  най-много са кандидатите за психолози

Във Великотърновския университет най-много са кандидатите за психолози

Във Великотърновския университет най-голям е броят на младежите, желаещи да учат психология.

На второ и трето място са специалностите Предучилищна и начална училищна педагогика и Право. Следват: Софтуерно инженерство, Английска филология, Педагогика на обучението по физическо възпитание, Графичен дизайн и визуални комуникации. Това показват резултатите след пърото класиранена ВУЗ-а.

Първата записала се първокурсничка е Аврора Славкова от Дряново, която ще изучава психология веродва форма на обучение. Младата дама беше изненадата като получи сувенири и рекламни материали. До 10 юли продължава записването на новоприетите студенти след първото класиране. Неприетите на първо класиране кандидати участват във второто класиране, без да е необходимо да заявяват желанието си. Кандидатите, приети на първо класиране по второ и трето желание, или се записват в специалността, в която са приети, или заявяват желанието си да участват във второто класиране. В противен случай губят местата си. Второто класиране ще бъде обявено на 14 юли, а записването ще е на 15, 16 и 17 юли. Второто класиране е окончателно. Незаетите места ще се попълват по ред, който е приет от Централната комисия на Университета.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.