Констативни протоколи за 4300 излезли от употреба моторни превозни средства, които не са в движение, имат стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед, са издали през последните 2 години екоинспекторите от ОП „Общински паркинги и синя зона“ във Варна.

1617 излезли от употреба автомобили пък са бил премахнати от улиците във Варна през последните 2 г. Акцията по разчистването на града започна през ноември, 2017 г. От тогава до сега 1267 собственици доброволно са преместили автомобилите си, репатрирани принудително са били 350.

Екоинспекторите са маркирали общо 1 141 коли със специални стикери, с които стопаните им са предупредени, че трябва да ги преместят на собствен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба автомобили принудително се преместват с техническо  средство тип „паяк“ - на общинския паркинг в Южната промишлена зона във Варна.

Там колите могат да останат до три месеца. През този период собствениците им могат да си ги приберат, след като платят минимална такса за репатрирането и отговорното пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ОП „Общински паркинги и синя зона“  ги предава за разкомплектоване на лицензиран оператор, като отписването от КАТ и цялата процедура по заличаване на регистрацията се извършва по служебен път.

По темата: трошки община Варна
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Куриоз: Спасена от удавяне се жалва, че насила е извадена от морето

За куриозен случай на „Златни пясъци“, при който спасена от удавяне туристка се жалвала в полицията, че насила е извадена от морето, разказа д-р Иван Иванов- управител на ДКЦ „Света Климентина“ и шеф на медицинските екипи, които от 15 години спасяват живота на курортистите по варненските плажове.

Oбследват с резистограф дърветата в Морската градина

Дърветата в Морската градина на Варна ще бъдат внимателно обследвани с резистограф. Със специална машина ще може да се установява реалното състояние на едрогабаритната растителност в парка, съобщи управителят на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, Стоян Аргиров.

Многофункционален културен център на мястото на „Дупката“ във Варна

Граждани и експерти предлагат изграждането на многофункционален културен център на мястото на т.нар. Дупка на пъпа на Варна. Това стана ясно при официалното оповестяване на резултатите от проведената онлайн анкета за бъдещето на огромния изкоп в центъра на града, който от десетки години е една от неговите най-големи и загрозяващи язви.