Констативни протоколи за 4300 излезли от употреба моторни превозни средства, които не са в движение, имат стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед, са издали през последните 2 години екоинспекторите от ОП „Общински паркинги и синя зона“ във Варна.

1617 излезли от употреба автомобили пък са бил премахнати от улиците във Варна през последните 2 г. Акцията по разчистването на града започна през ноември, 2017 г. От тогава до сега 1267 собственици доброволно са преместили автомобилите си, репатрирани принудително са били 350.

Екоинспекторите са маркирали общо 1 141 коли със специални стикери, с които стопаните им са предупредени, че трябва да ги преместят на собствен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба автомобили принудително се преместват с техническо  средство тип „паяк“ - на общинския паркинг в Южната промишлена зона във Варна.

Там колите могат да останат до три месеца. През този период собствениците им могат да си ги приберат, след като платят минимална такса за репатрирането и отговорното пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ОП „Общински паркинги и синя зона“  ги предава за разкомплектоване на лицензиран оператор, като отписването от КАТ и цялата процедура по заличаване на регистрацията се извършва по служебен път.

По темата: трошки община Варна
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Варненски свещеник издаде книга „Жажда за вяра”

Варненският свещеник Дончо Александров издаде книгата „Жажда за вяра” с 45 актуални теми. Нейното  премиерно представяне бе в Градската художествена галерия „Борис Георгиев” в морския град.

Областният на Варна: Вода има достатъчно, умишлено се всява паника

„Вода за Варна и областта има достатъчно. Някой спекулира със страховете на хората и всява умишлено паника“, заявиха областният управител на Варна Стоян Пасев и шефът на ВиК-дружеството Валентин Вълканов.