Вътрешна проверка в „УМБАЛ-Пловдив“ заради пациента от Стамболийски

Вътрешна проверка в „УМБАЛ-Пловдив“ заради пациента от Стамболийски

Ръководството и екипът на „УМБАЛ-Пловдив“ излязоха с официална позиция по повод смъртта на 70-годишния пациент от Стамболийски. Назначена е вътрешна проверка в болницата, въпреки че не е подадена жалба до болничното ръководство, нито до компетентните органи и институции – РЗИ, Министерството на здравеопазването, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, РЗОК, НЗОК, заявиха от лечебното заведение.

"Всякакви твърдения, че вина носи конкретен лекар, която по никакъв начин не е доказана, на практика са тежки обвинения срещу самия лекар. Това е недопустимо, особено в този момент, когато медиците са на ръба на силите си, подложени са на огромен стрес и се опитват да помогнат на всеки, а и много лекари напускат, заради натиска върху системата и лично върху тях. Като изпълнителен директор на „УМБАЛ-Пловдив“ съм длъжен да заявя, че вината се установява след проверки на съответните органи в системата на здравеопазването. Категорично смятам, че този спор не може и не трябва да се решава в социалните мрежи и медиите, защото това само води до още по-голямо напрежение. Затова призоваваме за търпение и толерантност – след изясняване на обстоятелствата около смъртта на 70-годишния Йордан Недев от Стамболийски ще говорим отново", призовава директорът на болницата д-р Динчо Генев.
Нека назначената в болницата проверка установи фактите. Обществото ще бъде информирано за резултатите своевременно", посочва още той.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.