Върнаха 402 деца за една година в училищата във Варна

Върнаха 402 деца за една година в училищата във Варна

402 деца са върнати в училищата за последната учебна година, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ във Варна.

От влизането в сила на действащия „Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст“ от 8 юни 2018 г. до края на месец август 2019 г. са извършени 2 251 проверки в морската столица.

1 691 деца са установени, като заминали в чужбина с родителите си. 26 са издадените актове за административни нарушения на родители, които не са осигурили присъствие в училище на децата си, 18 са с влезли в сила наказателни постановления. С цел превенция, са извършени общо 91 проверки на родители на деца в риск от отпадане от училище.

През летните месеци, преди началото на новата учебна година, работата на екипите продължава с пълна сила. Групите включват експерти от общинската администрация, РУО-Варна, училищата, Социално подпомагане и МВР, които посещават адреси, обработват протоколи, проследяват движението на децата и родителите и установяването им у нас и в чужбина.  

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.