Представители на телевизията, на която убитата русенска журналистка Виктория Маринова беше директор, ще се срещат с местни депутати да обсъдят може ли да се промени законът така, че при особено тежки престъпления да няма възможност за дело по съкратената процедура.

Идеята е убийци да не могат да получават присъди, намалени с една трета, дори да признаят събраните доказателства срещу тях. Възползвайки се именно от това, Северин Красимиров избегна доживотното наказание и получи 30 г. затвор. Както и много други извършители на тежки престъпления.

Искането на русенските телевизионери е поредното настояване от поредните възмутени хора. Идеята не е нова. На пръв поглед звучи добре, но практиката досега непрекъснато показва, че подобни дела се точат понякога 10 - 15 години, през което време се случват какви ли не неща. Бързото правосъдие също е чувствителна тема. А поправките в Наказателния кодекс на парче никак не поправят нещата. Законът е от 1968 г. и от много време „плаче“ за нов, а не за допълнения и изменения.

Колкото хора, толкова истини. И всеки държи на своята. Каквото и да обещаят русенските депутати на колегите на Виктория, тъжната истина е, че нея я няма. А добрата новина – убиецът бързо беше открит и върнат в страната и вече е в затвора, където тепърва ще види зор. За много време напред.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Професионални манипулатори облъчиха Вашингтон с лъжи за Делян Пеевски и „Телеграф медиа“

Пропаганда на пропагандата

Професионални манипулатори облъчиха Вашингтон с лъжи за Делян Пеевски и „Телеграф медиа“

Как се бори кремълска пропаганда? С кремълска пропаганда.

Не, това не е виц, а реалност. Свирепа, озъбена (по Вапцаров) реалност, далеч не български патент, за манипулиране на общественото мнение не само у нас, а и през океана. Поредният пример за която е прясно произведен доклад на Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД).

 

Кокошкари никога не тръгват на бунт

Преди няколко години мой познат чужденец бе осъден за наркотрафик в Гърция. Мъжът от далечна Африка попадна в затвор за рецидивисти в южната част на страната. Колкото и да е строг режимът, и там явно важи правилото кой както се уреди.

Екомини със закъснител

Напоследък екобедствията избухват като мини със закъснител. Добрата новина е, че реакциите стават все по бързи.