Представители на телевизията, на която убитата русенска журналистка Виктория Маринова беше директор, ще се срещат с местни депутати да обсъдят може ли да се промени законът така, че при особено тежки престъпления да няма възможност за дело по съкратената процедура.

Идеята е убийци да не могат да получават присъди, намалени с една трета, дори да признаят събраните доказателства срещу тях. Възползвайки се именно от това, Северин Красимиров избегна доживотното наказание и получи 30 г. затвор. Както и много други извършители на тежки престъпления.

Искането на русенските телевизионери е поредното настояване от поредните възмутени хора. Идеята не е нова. На пръв поглед звучи добре, но практиката досега непрекъснато показва, че подобни дела се точат понякога 10 - 15 години, през което време се случват какви ли не неща. Бързото правосъдие също е чувствителна тема. А поправките в Наказателния кодекс на парче никак не поправят нещата. Законът е от 1968 г. и от много време „плаче“ за нов, а не за допълнения и изменения.

Колкото хора, толкова истини. И всеки държи на своята. Каквото и да обещаят русенските депутати на колегите на Виктория, тъжната истина е, че нея я няма. А добрата новина – убиецът бързо беше открит и върнат в страната и вече е в затвора, където тепърва ще види зор. За много време напред.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Отиде им уискито на братята англичани

Митничари спипаха българска ракия, подготвена за нелегален износ за Великобритания като олио. Според законовите разпоредби сега въпросната пърцуца ще трябва да бъде унищожена.

Инатът е лош съветник

Резките движения не са знак за добра политика. Този извод се налага след шумните популистки подскоци за субсидирането на партиите. Нека припомним, че до този нов развой се стигна след скандала с надвзетите пари, които бе решено партиите да връщат.

Ромските берачи на билки са лакмусът за нова стратегия

Мургави сънародници си докарват до 4000 лв. за няколко месеца от бране на билки и гъби. Пукне ли пролетта, още от месец май, та чак до късна есен родните „деца цветя“ хващат гората и се юрват да щавят нашата флора.