Представители на телевизията, на която убитата русенска журналистка Виктория Маринова беше директор, ще се срещат с местни депутати да обсъдят може ли да се промени законът така, че при особено тежки престъпления да няма възможност за дело по съкратената процедура.

Идеята е убийци да не могат да получават присъди, намалени с една трета, дори да признаят събраните доказателства срещу тях. Възползвайки се именно от това, Северин Красимиров избегна доживотното наказание и получи 30 г. затвор. Както и много други извършители на тежки престъпления.

Искането на русенските телевизионери е поредното настояване от поредните възмутени хора. Идеята не е нова. На пръв поглед звучи добре, но практиката досега непрекъснато показва, че подобни дела се точат понякога 10 - 15 години, през което време се случват какви ли не неща. Бързото правосъдие също е чувствителна тема. А поправките в Наказателния кодекс на парче никак не поправят нещата. Законът е от 1968 г. и от много време „плаче“ за нов, а не за допълнения и изменения.

Колкото хора, толкова истини. И всеки държи на своята. Каквото и да обещаят русенските депутати на колегите на Виктория, тъжната истина е, че нея я няма. А добрата новина – убиецът бързо беше открит и върнат в страната и вече е в затвора, където тепърва ще види зор. За много време напред.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Престъпник ли е българският болен?

Българският болен е най-окаяният в Европейския съюз. Фактите-

той боледува най-често, като е във водещата петица по сърдечно-съдови заболявания и най-късното диагностициране на онкологичните. Към класацията в последната година и половина се прибави и това, че вече сме шести по морбили в Европа.

“Алабализмите” на Иван Костов

Не е чудно, че провалилият се бивш премиер и един от манипулаторите на криминалния преход Иван Костов се опитва да омаловажи обвиненията в шпионаж в полза на Русия.

Когато не всичко е черно на бяло

Хиляди български работници били измамени в Германия след обещания за работа в строителството. В началото обещанията са едни, после на място всичко се оказва различно. Оказват се без заплати, но и сами трябва да си плащат квартирата.