Вълчев: Ще инвестираме в модерни кабинети и спортни площадки

Вълчев: Ще инвестираме в модерни кабинети и спортни площадки

Модернизирането на кабинетите в детските градини и училищата, както и изграждане на модерна спортна инфраструктура ще бъде акцент в политиките в образователната система в следващите години. Това просветният министър Красимир Вълчев на откриването на ново футболно игрище и дигитален кабинет в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в ботевградското село Скравена.

По думите му трябва да се насърчи двигателната активност на учениците и нови подходи за преподаване, които да са свързани с подобрена материална база и технологии. „В последните години се работи активно в посока модернизация в много училища“, увери министърът и благодари на общините, които са основен партньор в този процес. Красимир Вълчев поздрави ръководството на училището в Скравена заради усилията да обхванат децата и да предизвикат интереса им. От следващата учебна година учениците ще могат да изучават природни науки, история, литература и български език в новия дигитален кабинет, финансиран с близо 20 000 лв. от бюджета на Министерството на образованието и науката. Той е оборудван с 3D маси, таблети и 3D телевизор, на който може да гледат образователни филми и съдържание.

По-късно министър Вълчев се срещна с училищната общност в община Ботевград. Той подчерта, че системата разчита на креативните и отговорните учители и ги призова да стимулират учениците сами да търсят и анализират информация. „Все по-малко ще се ползват учебниците заради множеството информационни източници. Учениците трябва да могат да се ориентират, да имат желание да учат и да надграждат уменията си и да създават електронно съдържание. В този процес учителят трябва да е лидер, а не лектор“, добави той.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.