Обявен е конкурс за 77 вакантни длъжности във Военновъздушните сили на България за приемане на военна служба на завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина, съобщиха от Министерството на отбраната.

Свободните места са в различни военни формирования в страната - Крумово, Божурище, Шабла, Долна Митрополия, Щръклево, София и др. Сред търсените са шофьори, механици, оператори. За всички обявени позиции се изисква средно образование.
Сред изискванията за кандидатите са да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, и срещу тях да няма образувано наказателно производство за такова престъпление; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание "уволнение".
Конкурсът ще се състои на три етапа - изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Физическият изпит включва лицеви опори, коремни преси, бягане за бързина и издръжливост. По време на теста за обща култура кандидатите трябва да отговорят на 100 въпроса в рамките на 60 минути. До събеседване се допускат онези, които имат поне 200 точки от първите два етапа.
Конкурсите за отделните длъжности и формирования ще се състоят през октомври. Подаването на документи става лично с писмено заявление чрез структурите на Централното военно окръжие по места. Към него се прилагат документите, удостоверяващи образование, професионален опит и др.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Тази сутрин почина Жорж Ганчев

Тази сутрин на 79-годишна възраст почина известният общественик и политик Жорж Ганчев. Тъжната новина съобщи във фейсбук режисьорът Живко Ботев.

Риск от пожари в пет области в страната

Екстремален индекс за риск от пожари е в сила на места в пет области на страната за 19 август, съобщава БНТ по справка на НИМХ. Индексът обхваща територии от областите Ловеч, Велико Търново, Плевен, Бургас и Пазарджик. Високият индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари.