ВТУ минава на електронно обучение

ВТУ минава на електронно обучение

Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ минава на електронно обучение от утре -27 октомври.Това става със заповед на ректора проф. д-р Христо Бонджолов, като мерките ще важат до 8 ноември.

Всички студенти и специализанти от Великотърновския университет, филиала във Враца и Педагогическия колеж в Плевен ще провеждат онлайн лекции и упражнения чрез използването на MS Teams, Zoom, Google Meet и Webex при запазване на седмичното разписание.

Преподавателите се задължават да обезпечат съответния хорариум по учебните дисциплини за зимния семестър с електронни средства за обучението на студентите и специализантите.

Изпитите също ще се осъществяват електронно (с отдалечен достъп) съгласно изискванията на Правилника за организация и провеждане на електронно (с отдалечен достъп) обучение. Видеоконферентна ще бъде и защитата на дипломни работи. Всеки преподавател своевременно публикува информация в електронната система Е-преподавател.

Процедурите за заемане на академични длъжности и публичните защити на дисертационни трудове да се провеждат онлайн. Събитията, планирани в посочения период, пък могат да се провеждат в електронна среда, а ако това е възможно. В противен случай трябва да бъдат отложени.

Всички административни сгради на Великотърновския университет, на Филиала във Враца и на Педагогическия колеж в Плевен ще продължат работа с установеното работно време при спазване на изискванията за физическа дистанция, хигиена на ръцете, дезинфекция и носене на защитни маски на лицето или шлемове.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.