0

Б иографична ръкописна книга, посветена на писателя – народовед Димитър Чорбаджийски –Чудомир представиха второкласници от казанлъшкото ОУ „Свети Паисий Хилендарски“.

Биографична ръкописна книга, посветена на писателя – народовед Димитър Чорбаджийски –Чудомир представиха второкласници от казанлъшкото ОУ „Свети Паисий Хилендарски“.

Изработеният от пергаментова хартия, кожа, метален обков и пастелни бои уникат е отнел близо два месеца на хлапетата от втори „А“ и втори „Б“ класове с ръководители Деница Дохчева и Щиляна Косева,уточниха от литературно-художествения музей в Града на розите. Седмици наред малките книгоиздатели са преписвали едни от най-популярните произведения на Чудомир и са прерисували някои от най-известните му весели рисунки от поредицата „Нашенци“.

Книжното бижу беше представена на финала на традиционните Чудомирови празници, които се проведоха основно във виртуалното пространство заради пандемичината обстановка от 25 март до 1 април.

Това е втората  книга на децата за тази година, през февруари те представиха свой ръкопис, посветен на Апостола на Свободата. В него бяха  включени рисунки , разкази, стихотворения, песни и биографични данни за Левски и неговото семейство.