ВТОРИ ПРЕПОДАВАТЕЛ В СКАНДАЛНО ВИДЕО:  А-о-а-о-йес... Трябва да квичите! (ОБНОВЕНА)

ВТОРИ ПРЕПОДАВАТЕЛ В СКАНДАЛНО ВИДЕО: А-о-а-о-йес... Трябва да квичите! (ОБНОВЕНА)

Прави се проверка на двата случая, обясниха от Медицинския университет-София

Появи се ново скандално видео с с фриволно поведение на преподавател от Медицинския университет в София.

Действието се развива в онлайн час по анатомия. Главен герой в смущаващата сцена е асистент д-р Делчо Андреев, съобщи Bulgaria ON AIR, на чиято поща е пристигнал клипът. "А-о-а-о-йес... това квичене, защото вие това искате. Трябва да бъдете нещо велико. Вие сте цвета на човечеството и трябва да квичите", казва преподавателят. Следва реакция от студентка, която не желае да слуша повече.

Подобно отношение студентите получавали често, твърдят източниците на медията.  

Това е второто скандално видео, след като в неудобна ситуация попадна преподавателка по биохимия, която беше записана да облизва пръстите на мъж, застанал зад гърба й, по време на онлайн лекция.

След излъчване на кадрите с нейно участие, във вуза е свикан ректорско- декански съвет, на който е взето решение да стартира незабавна проверка, обясниха от университета пред „Монитор”. В началото на следващата седмица – в понеделник или вторник, ръководните органи на МУ- София отново ще се съберат, за да обсъдят резултатите от проверката и да вземат решение какви ще са последиците за преподавателите, обиколили с провокативните си лекции социалните мрежи.

"По повод репортажите относно клипове, показващи специфично вербално изразяване и поведение по време на учебни онлайн занятия, от страна на двама преподаватели от Медицински университет-София, бихме искали да Ви уведомим следното: събират се данни и мнения по случаите от съответните катедри, както и от студентите. Резултатите от проверката ще бъдат представени на ръководството на университета в най-кратък срок, за да се обсъдят необходимите мерки. Медицински университет-София е образователно заведение с високи етични и професионални стандарти, които академичната общност се стреми да поддържа и укрепва при всяко предизвикателство към тях", обясниха по-късно от университета в официална позиция. 

Междувременно, част от студентите излязоха в защита на своята преподавателка, която се ползва с висок авторитет сред тях. 

"Не смятаме, че видяното е кой знае колко фрапиращо, а още по-малко, че е достатъчно основание, за да загуби работата си един от най-отдадените преподаватели. Особено в днешно време, всеки може и намира много по-фрапиращи неща онлайн. Всъщност, в епицентъра на този „скандал“ на първо място е превъзнесеното възмущение на лицемери, и едва на второ едната грешката на един човек. Според нас, случилото се е изключение, не правило и не би трябвало да обезсмисля иначе съвестната ѝ работа", се казва в позицията им.

Пред телевизията обаче третокурсници, разказаха, че една от групите е заплашена, че няма да завърши, поради подозрения, че е разпространила видеото. 

Скандалът в Медицинския университет бе коментиран и от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинга за коронавируса вчера. "Не мога да го коментирам... думата не ми идва! Аз също водя такива лекции на студенти по хируригя. Недоумявам. Кой е принципал... доколкто знам висшите училища са автономни. Има ректор, има общо събрание като върховен орган", каза той.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.