0

О ще един играч ще напусне "Левски" и ще премине в "Черноморец" (Одеса). Това е младият Мартин Петков, твърди Gong. Клубът обаче ще получи процент при евентуален следващ негов трансфер. Договор с украинците вече подписа Борислав Цонев. Също като него Петков се раздели със "сините" с емоционален пост в социалните мрежи.

Още един играч ще напусне "Левски" и ще премине в "Черноморец" (Одеса). Това е младият Мартин Петков, твърди Gong. Клубът обаче ще получи процент при евентуален следващ негов трансфер. Договор с украинците вече подписа Борислав Цонев. Също като него Петков се раздели със "сините" с емоционален пост в социалните мрежи.

"Днес бе последният ми ден като играч на Левски. Благодаря на всеки един човек в клуба, който ми е помогнал, на всички треньори, също така и на всички съотборници, които съм имал през тези 6 години. 6 години, през които израснах като футболист и като човек. Радвам се, че имах възможността да играя за най-големия клуб в България! Завинаги оставам левскар”, написа Петков.

Най-вероятно той

няма да е последният, който си тръгва

Много е вероятно "Герена" да напусне и близнакът на Борислав Цонев - Радослав.

В същото време министърът на спорта Радостин Василев заяви, че ако "Левски" иска да направи козирка на своя стадион, той ще е първият, който ще съдейства на клуба.

„Поставен съм в сложна ситуация, за да обяснявам, че не съм министър на ЦСКА. Никога не съм си позволявал да приоритизирам един от двата клуба. Никога не съм парадирал с принадлежността си към ЦСКА. Никога не бих помогнал на ЦСКА за сметка на "Левски". В това трябва да бъдете сигурни. Компромиси никога няма да правя. Колкото ми е близък господин Сираков, толкова ми е близък и господин Ганчев. Това и с госпожа Раева го уточних.

С господин Сираков се разбрахме да се видим. Аз не съм човек, който иска да притиска някого, да мачка, дори напротив. Понеже стадионът на ЦСКА е в „Сердика спортни имоти” и аз съм принципал на това дружество, искам по законов ред, чрез спазване на всички законни процедури те да имат възможността сами да построят нещо. Ако от "Левски" искат да построят трибуна, аз ще съм първият, който ще отиде при областния управител на София и ще искам да им се съдейства документално да построят козирката на своята трибуна.

Не трябва да има делене между феновете. Съперничеството е само на терена. Защото 30 години българите се делим на ЦСКА, "Левски", грозни, красиви и затова сме на този етап от своето развитие", заяви Радостин Василев.