0

В тори братовчед на загиналия от огнестрелна рана в Сливен 26-годишен Иван Живков Железчев, е с две повдигнати обвинения за трагичния инцидент от нощта на 22 януари, съобщиха от прокуратурата.

Втори братовчед на загиналия от огнестрелна рана в Сливен 26-годишен Иван Живков Железчев, е с две повдигнати обвинения за трагичния инцидент от нощта на 22 януари, съобщиха от прокуратурата.

37-годишният Николай К. е обвинен за непредумишлено убийство и за незаконно държане на огнестрелно оръжие. Той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, предстои да бъде внесено искане в съда за постоянното му оставяне в ареста. Пак за 72 часа е бил задържан притежателят на бойния пистолет, 43-годишен жител на Сливен, който ще отговаря, че не съхранил оръжието по законовия ред и че го е предоставил на друго лице.

Поне 6 патрона са били изстреляни във фаталната нощ, когато почерпаната компания е напуснала заведение на територията на квартал Клуцохор, разказват запознати със случилото се. Тепърва ще се очакват резултатите от пробите за алкохол, взети от стрелеца и собственика на пистолета. Разпитани са свидетели, иззети са записи от охранителни камери в района. Загиналият и 37-годишният Николай са родом от котелското село Мокрен, там не знаят помежду им да е имало проблеми или вражда. Застреляният от известно време живеел с родителите си в Сливен, бил трудолюбив и скромен младеж, коментира кметът Манол Асенов.

От селото опревергаха категорично загиналият да е родственик на бившия зам.-председател на НС Атанас Железчев, каквито коментари се появиха първоначално. Атанас Железчев е родом от ямболското село Воденичане и нямал роднини в котелско. Администраторът на групата за село Мокрен в социалната мрежа лаконично написа за трагедията: „Мисля, че няма човек в групата, който не е разбрал за случилото се и няма нужда да споделяте новината от сайтовете. Има две семейства, които в момента нямат нужда от това. Съболезнования на семейство на Ванко и сила на семейството на Николай.“