0

М одерните всъдеходи на Ford постигнаха нов рекорд в Европа. Продажбите на Ford EcoSport, Kuga и Edge достигнаха близо 259 200 бройки от началото на годината до края на ноември, превръщайки 2018 в успешната година досега на Ford. Пазарният дял на SUV на Ford продължава своя ръст през 2018 г. за трета поредна година и сега те са повече от един на всеки пет продадени автомобила Ford в Европа.

Модерните всъдеходи на Ford постигнаха нов рекорд в Европа. Продажбите на Ford EcoSport, Kuga и Edge достигнаха близо 259 200 бройки от началото на годината до края на ноември, превръщайки 2018 в успешната година досега на Ford. Пазарният дял на SUV на Ford продължава своя ръст през 2018 г. за трета поредна година и сега те са повече от един на всеки пет продадени автомобила Ford в Европа.

Продажбите на всъдеходите на Ford от януари до ноември 2018 са нараснали с 21% спрямо първите 11 месеца на 2017 г. и за първи път минаха границата от четвърт милион за 20-те европейски държави.

Увеличението се дължи от най-добрите досега продажби на два модела - компактния EcoSport със 105% ръст от началото на годината досега спрямо миналата, и на Kuga, чийто продажби нараснаха с 27% в сравнение с януари-ноември 2017 г. Досега Ford е продал над 104 600 автомобила EcoSport в Европа през 2018 г. За същия период досега са продадени и над 145 300 автомобила Ford Kuga. От представянето на модела Edge в Европа през 2016 г. Ford е продал над 34 000 бройки. Новият Ford Edge ще поддържа инерцията на всъдеходите на марката в Европа и през 2019 г.

„Продажбите на високопроходими автомобили се увеличават по-бързо от който и да е друг модел в Европа и нашата разнообразна гама от EcoSport, Kuga и Edge привлича клиенти както никога досега, със смелия си и спортен дизайн, модерните технологии, като интелигентната система за задвижване на всички колела, която осигурява на водачите вдъхващо увереност пътно поведение“, заяви Ролант де Ваард, вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford Европа.

Солидният и стилен Ford EcoSport е по-способен и гъвкав с интелигентната система за задвижване на всички колела, отличителните възможности за персонализация, включително контрастен цвят на покрива и модерни технологии като системата за свързаност SYNC 3, адаптивен ограничител на скоростта и камера за заден ход. Новият Ford Kuga предлага модерни технологии, които правят шофирането по-лесно, безопасно и приятно, като активен асистент за перпендикулярно паркиране и адаптивни фарове.

Стилният, спортен и прецизно изработен Ford Edge е най-технологичният SUV на Ford и предлага разнообразна гама от базирани на камера и радари технологии в помощ на водача, проектирани да правят пътуването по-комфортно и по-малко стресово. Сред тях са адаптивен круиз контрол с функция Stop & Go и системата за поддържане в средата на пътното платно за лесно справяне с трафика.

По-рано тази година Ford представи ново семейство от автомобили с повишен просвет, вдъхновени от всъдеходите. Новите Ford Focus Active, Fiesta Active и Kа+ Active съчетават солиден стил и подобрена гъвкавост с истинско удоволствие от управлението, характерно за съвременните автомобили с марката Ford.