ВСС пусна пълен списък на съдилищата с отменени заседания

ВСС пусна пълен списък на съдилищата с отменени заседания

Органите, в които съставите няма да заседават като мярка срещу коронавируса, са над петдесет

Висшият съдебен съвет пусна пълен списък на съдилищата, в които ще се отменят съдебни заседания заради коронавируса. В него фигурират и тези органи, които ще заседават по график.

Към момента в таблицата фигурират над петдесет съдилища, които са взели мерки против заразата.

Във вторник Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет препоръча на административните ръководители на съдилищата в страната в срок до един месец да не се разглеждат дела, насрочени в открити съдебни заседания, с изключение на случаите изрично предвидени в чл. 329, ал. 3 от ЗСВ, като своевременно уведомят страните по делата за това. В зависимост от динамично променящата се обстановка и при необходимост, срокът може да бъде удължен.

Препоръките и указанията на Съдийската колегия са във връзка със създадената в страната епидемична обстановка и с цел превенция на заболяването и намаляване на риска от възникване на нови случаи на грип, остри респираторни заболявания и на коронавирусна инфекция (COVID-19).

Пълният списък вижте тук.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.