ВСС подготвя ремонт на новата сграда за спецправосъдие

ВСС подготвя ремонт на новата сграда за спецправосъдие

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС Боян Магдалинчев да организира и проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка за проектиране, основен ремонт и преустройство на част от имот публична държавна собственост, с адрес гр. София, бул. „Александър Стамболийски“ № 82, за нуждите на специализираните органи на съдебната власт – съд и прокуратура. 

Това е сградата на бившия Механотехникум, която преди няколко години Министерският съвет даде на съдебната власт за нова сграда за спецсъда и спецпрокуратурата. Площта й се оказа по-голяма от първоначално смятаната. Сградата е под непрекъсната охрана от наета от ВСС охранителна фирма. 

Прогнозната стойност на обществената поръчка е до 16 459 375, 83 лв. без ДДС. На представляващия ВСС е възложено да сключи договор с определения за изпълнител или да прекрати процедурата, както и с право по чл. 7, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и чл. 11, ал. 2, т. 8 от Правилника за организация на дейността на ВСС и неговата администрация, да определи длъжностно лице от ВСС за възложител. Обектът е включен в бюджетната прогноза и Инвестиционната програма на Висшия съдебен съвет за 2021 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.