Всеки пети музикант на Острова зарязва кариерата си заради Covid-19

Всеки пети музикант на Острова зарязва кариерата си заради Covid-19

Ново проучване на Музикалния съюз във Великобритания сочи, че близо 1/5 от музикантите, или по-точно 19% от тях, ще се откажат от кариерата си заради липса на достатъчно помощ от правителството по време на пандемията.

Съюзът алармира, че значителен брой от неговите членове, повечето от които са самопродуциращи се артисти, изпитват големи финансови затруднения. Тези 38% от всички музиканти не са успели да покрият критерия на властите и да получат подкрепа. ¼ от останалите, който пък са се добрали до финансовата помощ, твърдят, че тя се бави и те мизерстват, докато чакат да я получат.

Според Музикалния съюз независимите артисти, тези, които са на свободна практика от по-малко от година, тези и които имат минимална корпоративна обвързаност са „големите пропуски“ в правителствената политика за справяне с кризата.

“Рискуваме да се сблъскаме с пагубно резултати върху музикалната индустрия. От това да ни осигурят радостта от живата музика, до това да възпитаме децата си,

музикантите играят огромна роля в ежедневието ни и да заличат една пета от всичко това ще има невъобразими последици

алармира Харас Трибридж – генерален секретар на Съюза.

“Виждаме как други страни са разпознали заплахата и например

в Германия, общият пакет мерки за музикалната индустрия възлиза на 46,3 млн. лири

като правителството им обещава и помощ за микро бизнеса. Швеция, Дания, Норвегия и Финландия обявиха вече фондове и оздравителни пакети за сектора“, обяснява още Трибридж. Като представител на британската музикална гилдия той призова правителството да предприеме действия като преоцени своите помощни пакети и да помисли по какъв друг начин може да помогне на гилдията.

Глобалната музикална индустрия е изправена пред най-непредвидимото си бъдеще заради кризата от пандемията. По-рано тази седмица един от най-големите организатори на концерти в света Live nation пусна в безсрочен отпуск 20% от работниците си или 2100 души, като мярка за спестяване на 600 милиона от разходите на компанията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.