Всеки девети квартал в София без топла вода (ВИЖТЕ ДОКОГА)

Всеки девети квартал в София без топла вода (ВИЖТЕ ДОКОГА)

„Борово“ и „Красно село“ сред най-ощетените

Десетина столични квартала от общо около 90, или всеки девети, ще прекарат тазгодишното лято без топла вода.

Справка на „Монитор“ в сайта на „Топлофикация София“ показа, че жителите на 7 квартала ще трябва

да се къпят със студена вода в следващите няколко месеца

В списъка попадат кварталите „Свобода“, „Красно село“, „Дървеница“, „Дъбница“, „Борово“, както и част от най-големия столичен квартал „Люлин“. Жителите на микрорайони „Люлин“ 3 и „Люлин“ 7 заедно със „Свобода“ ще останат без топла вода едва 4 дни - в периода от 9 ч. на 21 юни 2021 г. до 8 вечерта на 25 юни.

За повече от 30 дни ще топлят вода на котлона

абонатите на „Топлофикация“ в бл. 199 в жк „Красно село“ - от 18 юни до 20 юли. Причината е планов ремонт на топлофикационните съоръжения. Всъщност жителите именно на „Красно село“ и на „Борово“ ще са сред най-ощетените това лято, тъй като до септември те ще са без вода. Към тази група попадат и кварталите „Дървеница“ и „Дъбница“. За периода от 21 юни до 13 септември цели 14 жилищни блока, както и няколко улици в „Дървеница“ ще разполагат само със студена вода. От 21 юни до 3 септември пък ще бъде спряно топлоподаването в блокове №10, 13, 15 и 16 в жк „Дървеница“, бл. 11 в жк „Дъбница“, както и в няколко други сгради, сред които детска градина и пожарна. Това означава, че живеещите в гореспоменатите сгради

ще трябва да си купуват бойлери за над 2 месеца

От 1 юли до 1 септември пък без топлоподаване, отново заради извършването на планови ремонти, ще са блокове 208 до 213 включително в жк „Красно село“ заедно с блок 223А в „Борово“. 20-о ДКЦ също остава само със студена вода заедно с ОДЗ №8.

Реално бройката на кварталите, както и на микрорайоните без топла вода може и да е по-голяма. Това е така, тъй като не всички спирания на топлоподаването са качени и изредени в сайта на столичното дружество. Някои спирания за непредвидени аварии и ремонти продължават по едва няколко дни, затова и невинаги има качено съобщение. Вместо това то е залепено на дъските за известия във входовете.

Иначе само към момента 10 квартала в София са без топла вода. Това са част от „Гевгелийски“, „Западен парк“, „Света Троица“, „Фондови жилища“ и „Студентски град“. „Люлин“ 9 и „Красна поляна“ 2 и 3 заедно с част от центъра също са в този списък.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.