Всеки четвърти в новата агенция за пътна безопасност ще бъде чиновник

Всеки четвърти в новата агенция за пътна безопасност ще бъде чиновник

Звеното ще заработи от догодина

В новата Държавна агенция за пътна безопасност всеки четвърти ще бъде назначен. Общата численост на служителите ще бъде 39 души. Това става ясно от публикуваното постановление на Министерски съвет, с което ще бъде създадено новата структура.

Очаква се агенцията да заработи от началото на следващато година и ще се ръководи от бившия зам.-министър на регионалното министерство Малина Крумова. Структурата освен председател е предвидено да има политически кабинет, в който ще влизат неговият заместник и експерт за връзка с обществеността. Също така главен секретар, трима човека в отдел „Инспекторат“, един човек ще бъде финансов контрольор , а 9 човека ще се занимават с „Административно-правно и финансово-стопанско обслужване“. Така от общо 39 човека, които ще бъдат назначени първоначално в новата Държавна агенция за пътна безопасност, 22 ще се занимават с оперативната и експертна дейност.

Новата структура трябва да подобрява координацията на пътната безопасност, да обезпечава политиката по пътна безопасност „с обективни, безпристрастни и всеобхватни данни и анализ“. Също така трябва да осигурява мониторинг и контрол на резултатите от прилагането на политиката и оценка на ефективността на предприетите действия, да изпълнява мерките за осигуряване на пътна безопасност във всички текущи проекти по РПМ и да подобрява информираността на обществото.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.