0

И збирателната комисия в секцията в Софийската математическа гимназия връща чужди лични карти на хора, упражнили правото си на вот за евроизборите в училището, видя „Монитор“

Избирателната комисия в секцията в Софийската математическа гимназия връща чужди лични карти на хора, упражнили правото си на вот за евроизборите в училището, видя „Монитор“

Малко след 13:30 ч. жена от района отива в секцията, за да гласува. След като пуска вота си, отива да се подпише и да вземе личната си карта. На излизане от секцията обаче жената забелязва, че това не е нейният документ за самоличност. Тя се връща при избирателната комисия и иска да ѝ дадат правилната лична карта, но тогава установява, че някой вече си е тръгнал с нея.

Жената обяснява, че ѝ предстои пътуване утре и моли за съдействие. От комисията ѝ обясняват, че личната ѝ карта няма къде да изчезне, но се оказва, че човекът, с когото е разменила документа си, вече е излязъл. След това започва издирване на телефонни на изчезналата жена по личната карта, която все още е секцията.

Шефът на избирателната комисия скастря останалата част на екипа да бъдат малко по-внимателни. От думите му пък става ясно, че това е вторият случай на грешно върната лична карта в секцията.